Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Οροπέδιο: «Πνίγηκαν» στη βροχή – Αναμένεται νέα επιδείνωση (pics, vid)

Κρήτη
Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Οροπέδιο: «Πνίγηκαν» στη βροχή – Αναμένεται νέα επιδείνωση (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης προειδοποιεί για νέα επιδείνωση που αναμένεται για σήμερα το απόγευμα

Για εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που η καλλιεργητική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη, κάνει λόγο ο δήμαρχος του Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, με τα ακραία όπως λέει καιρικά φαινόμενα να έχουν πλήξει την περιοχή, ενώ προειδοποιεί για νέα επιδείνωση που αναμένεται για σήμερα το απόγευμα. Μάλιστα όπως λέει τα ακραία φαινόμενα που εκδηλώνονται στην περιοχή είναι πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας για την εποχή.

Διαβάστε τα όσα γράφει σε post του στο Facebook, το οποίο συνοδεύει από χαρακτηριστικές σημερινές φωτογραφίες, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης:

«Ακραία καιρικά φαινόμενα, με έντονες βροχοπτώσεις, πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας για την εποχή, εκδηλώνονται στην επικράτεια του Οροπεδίου Λασιθίου από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η καλλιεργητική περίοδος στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι σε πλήρη εξέλιξη και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές καθώς η μεγάλη ποσότητα του νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, έπληξε όπως εξελίχθηκε, τις καλλιέργειες των σιτηρών και οπωροκηπευτικών, σε όλες τις κοινότητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ, νέα μεγαλύτερης έκτασης και διάρκειας επιδείνωση, αναμένεται από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 το απόγευμα. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις πολιτικής προστασίας».

Δείτε το σχετικό post με φωτογραφίες και βίντεο: 

Δείτε παρακάτω χάρτη όπου καταγράφονται οι περιοχές με τα ακραία φαινόμενα, τον οποίο ανάρτησαν στη σελίδα οι "Mετεοκρήτες":

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News