Alarm για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον δήμο Μαλεβιζίου

Κρήτη
Alarm για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον δήμο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων φαινομένων, ιδιαίτερα πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις

Μετά την τραγωδία με τους δύο νεκρούς από τις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία τον περασμένο Οκτώβριο, κάθε φορά που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εκδίδει ανακοίνωση για να προειδοποιήσει τους κατοίκους.

Με νεότερη ανακοίνωση προειδοποιεί για έντονες βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το βράδυ σήμερα στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων μέχρι αργά το βράδυ προβλέπει με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κρήτη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και η εκδήλωση παροδικών καταιγίδων ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων φαινομένων, ιδιαίτερα πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιήστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα.
  • Μη διασχίζετε σε καμία περίπτωση δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης της καταιγίδας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στο σύνδεσμο:  https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News