Γεροπόταμος: Αναβλήθηκε η δίκη για τον φρικτό θάνατο των 4 συνανθρώπων μας μετά το γαμήλιο γλέντι

Κρήτη
Γεροπόταμος: Αναβλήθηκε η δίκη για τον φρικτό θάνατο των 4 συνανθρώπων μας μετά το γαμήλιο γλέντι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου, ωστόσο, έλαβε αναβολή για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου του 2023

Σε περίπου μισό χρόνο από σήμερα θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για την υπόθεση του τραγικού χαμού τεσσάρων συνανθρώπων μας (συγγενών μεταξύ τους), τον Φεβρουάριο του 2019, στον Γεροπόταμο της Μεσαράς.

H εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου, ωστόσο, έλαβε αναβολή για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου του 2023.

Η παραπομπή σε δίκη του τότε δημάρχου Φαιστού και της τότε αρμόδιας αντιδημάρχου έγινε τον Ιούνιο του 2022, τρία χρόνια και τέσσερις μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία.

Η αποκάλυψη της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης είχε γίνει από το neakriti.gr και τη “Νέα Κρήτη” σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022.

Όπως αποκάλυψε τότε η «ΝΚ», ο τότε δήμαρχος Φαιστού και η τότε αρμόδια αντιδήμαρχος παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 6 Οκτωβρίου του 2022.

Ωστόσο, μετά από προσφυγή που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι για ακύρωση του κλητήριου θεσπίσματος μέσω του οποίου παραπέμπονταν σε δίκη και επανεξέταση της δικογραφίας, η υπόθεση είχε αποσυρθεί από το πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της 6ης Οκτωβρίου.

Εντούτοις, λίγες ημέρες αργότερα, η προσφυγή απορρίφθηκε με διάταξη που εκδόθηκε από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Μετά την απόρριψη της επίμαχης προσφυγής, ορίστηκε νέα δικάσιμος για σήμερα 1 Ιουνίου, ωστόσο, τελικά η δίκη αναβλήθηκε.

Το χρονικό

Το δυστύχημα κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους ο 29χρονος Κώστας Γιαννακάκης, η σύζυγός του Ροδούλα, η μικρότερη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Κώστας Γιαννακάκης είχε ξεκινήσει μαζί με τη σύζυγό του από το Καλό Χωριό Μεραμπέλου, όπου διέμενε η οικογένεια, με προορισμό τη Μεσαρά, για να παρευρεθούν σε γάμο.

Το ζευγάρι έκανε παράκαμψη μεταβαίνοντας στις Αρχάνες για να παραλάβει τη μητέρα της Ροδούλας, καθώς και τη μικρότερη αδερφή της, Μαριλένα. Οι τέσσερίς τους έφτασαν στο κέντρο διασκέδασης, στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου, στη Μεσαρά.

Αφού διασκέδασαν για λίγες ώρες, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις εκλιπόντες (σ.σ. εκτιμάται ότι στο τιμόνι βρισκόταν είτε ο 29χρονος, είτε η γυναίκα του) βρέθηκε στο επίμαχο πέρασμα, όπου διασταυρώνεται ο δρόμος με το ρέμα του Γεροπόταμου.

Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο βρέθηκε ξαφνικά “παγιδευμένο” στο εν λόγω σημείο, καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει.

Το ζευγάρι έκανε μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών δύο τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, γνωστοποιώντας την κατάσταση άμεσου κινδύνου στην οποία βρίσκονταν οι τέσσερις επιβαίνοντες.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκινούσε μια τιτάνια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλλαν περισσότερα από 70 άτομα από διάφορες υπηρεσίες για περίπου 36 ώρες, οι τέσσερις συνάνθρωποί μας εντοπίστηκαν τελικά νεκροί, σκορπώντας ανείπωτη οδύνη στους οικείους τους.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Γιαννακάκης και η σύζυγός του Ροδούλα Τσαγκαράκη ήταν γονείς ενός βρέφους ηλικίας - τότε - μόλις μερικών μηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News