Χερσόνησος: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης των δύο αγνοούμενων - Πήραν μια βάρκα και ανέβαζαν «story» (vid)

Κρήτη
Χερσόνησος: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης των δύο αγνοούμενων - Πήραν μια βάρκα και ανέβαζαν «story» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο άνδρες θέλησαν να ζήσουν μια περιπέτεια στη θάλασσα όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίασαν με αποτέλεσμα να μείνουν για αρκετές ώρες στη θάλασσα

Μετά από ολονύκτιες έρευνες εντοπίστηκαν σώοι από παραπλέοντα πλοία οι δύο αγνοούμενοι άνδρες τους οποίους αναζητούσαν από χθες Τετάρτη 31 Μαΐου, σκάφη του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χερσονήσου.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εν πλω των δύο νεαρών αγνοούμενων ανδρών για τον εντοπισμό των οποίων στήθηκε ολονύχτια επιχείρηση από το Λιμενικό. Οι δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας Σλοβάκος, εντοπίστηκαν τελικά σήμερα Πέμπτη, 1 Ιουνίου, νωρίς το πρωί σε βραχώδες σημείο, κοντά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, από το σκάφος του Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου, που «χτένιζε» την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Σώοι και καλά στην υγεία τους οι δύο νεαροί, μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λιμάνι του Ηρακλείου και από εκεί με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Η εξαφάνιση των δύο νεαρών είχε δηλωθεί στις αρχές χθες, από φιλικό τους πρόσωπο.

Οι δύο νεαροί, που εργάζονται σε ξενοδοχείο της περιοχής της Χερσονήσου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πιθανόν μετά από κατανάλωση αλκοόλ, γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πήραν την φουσκωτή λέμβο του ναυαγοσώστη διπλανού ξενοδοχείου, με σκοπό να ζήσουν μια μικρή περιπέτεια στη θάλασσα.

//--> //-->

Μάλιστα, «ανέβασαν» και σχετικό «story» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ίσως τα είχαν σχεδιάσει, με αποτέλεσμα να μείνουν για αρκετές ώρες στη θάλασσα. Δεν επέστρεψαν στις δουλειές τους, δεν έδωσαν σημάδια ζωής και ο φίλος τους που ανησύχησε ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή τους

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι έρευνες συνεχίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης και μετά την έλευση της νύχτας. Παράλληλα το Λιμενικό Σώμα αλλά και η Ελληνική Αστυνομία ερευνούσαν την παράκτια περιοχή με οχήματα, ενώ είχαν ενημερωθεί και τα πλοία της γραμμής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News