Τυμπάκι: «Συμμορία» μπούκαρε σε σπίτι μεταναστών κρατώντας ξύλα και τους «έγδυσε» - Απολογούνται σήμερα οι 9 ανήλικοι

Κρήτη
Τυμπάκι: «Συμμορία» μπούκαρε σε σπίτι μεταναστών κρατώντας ξύλα και τους «έγδυσε» - Απολογούνται σήμερα οι 9 ανήλικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιοι από τους νεαρούς κρατούσαν ξύλα, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται να απείλησε έναν από τους παθόντες με μαχαίρι - Σύμφωνα με μαρτυρίες, όλοι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, καθώς φορούσαν κουκούλες

Θύματα θρασύτατων νεαρών, οι οποίοι εισέβαλαν μέσα στο σπίτι τους και με την απειλή βίας τους άρπαξαν χρήματα - και όχι μόνο - έπεσαν δύο μετανάστες προχθές Τρίτη 30 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι είδαν ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 9 (!) νεαρούς να τους ληστεύουν, αρπάζοντάς τους τις οικονομίες τους.

Το επίμαχο περιστατικό έλαβε χώρα στο Τυμπάκι, όπου διαμένουν οι δύο παθόντες. Ένας εξ αυτών ειδοποίησε μετά το συμβάν την Αστυνομία, στελέχη της οποίας κινητοποιήθηκαν και έφτασαν στα ίχνη των δραστών. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο από τους συνολικά εννέα εμπλεκόμενους, ηλικίας... 17 και 18 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr αναμένεται να απολογηθούν σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου, στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Όπως μετέδωσε χθες το neakriti.gr, 9 άνδρες νεαρής ηλικίας (άπαντες 17 και 18 ετών), οι οποίοι φέρονται να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μετέβησαν στον χώρο όπου διαμένουν οι παθόντες πακιστανικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιτσιρικάδες έπιασαν εξ απήνης τους Πακιστανούς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους νεαρούς κρατούσαν ξύλα, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται να απείλησε έναν από τους παθόντες με μαχαίρι. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, που βρισκόταν στο σπίτι των Πακιστανών. Ωστόσο, δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού έκλεψαν ακόμη ένα κινητό, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, όλοι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, καθώς φορούσαν κουκούλες. Επισημαίνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί ήταν ελληνικής, αλβανικής και βουλγαρικής εθνικότητας.

Αμέσως μετά τη ληστεία, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή. Εμφανώς τρομοκρατημένοι, οι Πακιστανοί απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, στελέχη της οποίας κινητοποιήθηκαν για να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Όντως, λίγο αργότερα, αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των νεαρών, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τους δύο από αυτούς.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο ένας από αυτούς είναι αλβανικής κι ο έτερος βουλγαρικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη χθεσινή ημέρα στα Δικαστήρια Ηρακλείου. Τόσο οι δύο συλληφθέντες, όσο και οι υπόλοιποι επτά νεαροί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ληστείας από κοινού (κακούργημα).

Οι δύο νεαροί, που έπεσαν στο “δόκανο” των Αρχών, έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα Πέμπτη ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News