Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Θέρισο έκλεισε η περιοδεία στην Κρήτη - «Όλα από την αρχή, οι κάλπες είναι άδειες»

Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Θέρισο έκλεισε η περιοδεία στην Κρήτη - «Όλα από την αρχή, οι κάλπες είναι άδειες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δυτική Κρήτη βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας νέο κάλεσμα για ισχυρή επικράτηση της Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιουνίου - Έβαλε μάλιστα στοίχημα για 4 βουλευτές στα Χανιά

Μήνυμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να μην εφησυχάσουν μέχρι τις επόμενες κάλπες, ώστε να υπάρξει κυβέρνηση ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έστειλε χθες Τετάρτη 31 Μαΐου, από τη δυτική Κρήτη, όπου συνέχισε τη διήμερη προεκλογική περιοδεία του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκινώντας από το Πέραμα Μυλοποτάμου και με ενδιάμεσους σταθμούς τις Βρύσες και τον Πλατανιά, έφτασε μέχρι την Κίσσαμο, σε μια κίνηση συμβολισμού όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, αναφερόμενος για μια ακόμη μέρα στο μεγάλο έργο κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Η διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε το βράδυ με μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Θέρισο, το ηρωικό χωριό που ξεκίνησε η Κρητική Επανάσταση και είναι ταυτισμένο με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δεσμούς του με το ιστορικό χωριό, καθώς στις επαναστάσεις συμμετείχαν ο προπάππους και ο παππούς του.

Υποδοχή με μαντινάδες

Στις Βρύσες Αποκορώνου, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Χανιά, έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, καταχειροκροτούμενος από τον συγκεντρωμένο κόσμο του επιφύλαξε θερμή υποδοχή με μαντινάδες, κρητική μουσική και ροδοπέταλα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Αποκόρωνα, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με τον νομό, συνδέοντάς τη με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Οκτώ χρονών πιτσιρικάς, με κρατούσε από το χέρι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την πρώτη φορά που πέρασα το φαράγγι της Σαμαριάς. Όλες αυτές είναι μνήμες τις οποίες κρατάω πολύ δυνατά μέσα μου και δεν μπορώ να μη σας ευχαριστήσω που μπορέσαμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα που σας ζήτησα, να κάνουμε όλη την Κρήτη “γαλάζια”. Το πετύχαμε χάρη σε σας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύντομη ομιλία του, υπογράμμισε πως μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης και επανέλαβε την ανάγκη σχηματισμού μιας ισχυρής, αυτοδύναμης κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, ενώ κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως το μόνο που κάνουν είναι να ερίζουν για το ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής της κεντροαριστερής “πολυκατοικίας”.

«Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα εδώ από την Κρήτη ότι αυτή η αναμέτρηση εμάς δε μας ενδιαφέρει, γιατί οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση, ψηφίζουν για πρωθυπουργό και όχι για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο λαός της Κρήτης», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «γύρισε την πλάτη στην τοξικότητα, στη χυδαιότητα και το μίσος», αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ήταν επιβράβευση όσων έγιναν και έκφραση εμπιστοσύνης για να γίνουν ακόμη περισσότερα την επόμενη τετραετία, ενώ έθεσε έναν επιπλέον στόχο για την εκλογική περιφέρεια Χανίων.

«Θέλω να σας ζητήσω να βάλουμε μαζί ένα ακόμα στοίχημα, να βγάλουμε τέσσερις βουλευτές στα Χανιά. Καταλαβαίνετε γιατί αυτό έχει μια ξεχωριστή σημασία και μπορούμε να το πετύχουμε και να “χτίσουμε” πάνω σε αυτή την πολύ μεγάλη εκλογική νίκη της 21ης Μαΐου».

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Χανιά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε ως ενδιάμεσο σταθμό τον Πλατανιά, όπου περπάτησε στον κεντρικό δρόμο, συνομίλησε με καταστηματάρχες και δεν αρνήθηκε τα παραδοσιακά κεράσματα με τσικουδιά. Στο κέντρο του Πλατανιά επισκέφτηκε έναν ηλικιωμένο κάτοικο στην αυλή του σπιτιού του, με τον οποίο αντάλλαξε θερμή χειραψία.

Από το Καστέλι Κισσάμου, περιοχή που η Νέα Δημοκρατία έλαβε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της στις προηγούμενες κάλπες, έβαλε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και επανέλαβε την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εδώ δεν είναι σκορ πρώτου αγώνα, το οποίο το κρατάμε για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάνε όλα από την αρχή, οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν, δε δικαιολογείται κανείς εφησυχασμός, θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο έργο παράκαμψης της Κισσάμου, διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία, ενώ τόνισε την ανάγκη προστασίας του Μπάλου, του Ελαφονησίου και των Φαλασάρνων. Η σωστή διαχείριση αυτών των περιοχών, όπως είπε, δε συμβαδίζει με την υπερεκμετάλλευση και με το χτίσιμο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές απόλυτης προστασίας.

«Και θα προστατεύσουμε τις περιοχές μας και περισσότερες δουλειές θα δώσουμε στα νέα παιδιά και θα ξέρουν οι επισκέπτες μας πως, όταν έρχονται στην Κίσσαμο, θα απολαμβάνουν ένα απόλυτο φυσικό τοπίο», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το προεκλογικό τουρ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο ιστορικό Θέρισο, όπου επισκέφτηκε το στρατηγείο της Επανάστασης το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως μουσείο από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Πέραμα Ρεθύμνου - Υποσχέθηκε στήριξη των κτηνοτρόφων

Νωρίτερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκινήσει τη 2η ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη από το Πέραμα Μυλοποτάμου. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν, επισημαίνοντας ότι ήθελε να βρεθεί στον Μυλοπόταμο, δίπλα στους ανθρώπους που τόσο αγάπησε και στήριξε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορούσα να μην περάσω από τον Μυλοπόταμο στη διήμερη περιοδεία που κάνω στην Κρήτη για να σας ευχαριστήσω προσωπικά που εδώ, στον Μυλοπόταμο, δώσατε στην παράταξή μας το μεγαλύτερο ποσοστό απ’ όλους τους δήμους στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κτηνοτρόφους, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι θα βρεθεί χρόνος για να γίνει μία μεγάλη γιορτή στον Ψηλορείτη, και αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο των “New York Times”, όπου αναδεικνύει τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στην Κρήτη και τον Ψηλορείτη και σημειώνει πως αποτελεί τον καλύτερο τουριστικό προορισμό την άνοιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News