Δύο νέες τηλεφωνικές απάτες στο Ηράκλειο - Πώς ξεγέλασαν τα θύματα και απέσπασαν πάνω από 62.000 ευρώ

Κρήτη
Δύο νέες τηλεφωνικές απάτες στο Ηράκλειο - Πώς ξεγέλασαν τα θύματα και απέσπασαν πάνω από 62.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις οι οποίες καταγγέλθηκαν στην αστυνομία το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζονται οι καταγγελίες πολιτών που έπεσαν θύματα τηλεφωνικών απατών στην Κρήτη, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφθηκαν δύο νέα περιστατικά στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, χθες Τρίτη 30 Μαΐου, ένας 51χρονος άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος του συστήθηκε ως βοηθός του λογιστή του.

Ο 51χρονος τον εμπιστεύθηκε και με το πρόσχημα πως δικαιούται χρήματα από το market pass κατάφερε να του αποσπάσει τους κωδικούς και να του αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Το θύμα μόλις αντιλήφθηκε πως πρόκειται για απάτη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, που αναζητά τον δράστη.

Έχασε πάνω από 61.000 ευρώ σε… bitcoin

Θύμα τηλεφωνική απάτης έπεσε και ένας 47χρονος άνδρας, σύμφωνα με την καταγγελία του οποίου, επικοινώνησε μαζί του ένας δήθεν χρηματιστής από την Κύπρο και τον έπεισε να επενδύσει σε… bitcoin.

Ο 47χρονος τον εμπιστεύθηκε και του έδωσε κωδικούς και προσωπικά του στοιχεία με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά από το λογαριασμό του πάνω από 61.000 ευρώ.

Ο δράστης αποσπούσε τα χρήματα σταδιακά από τον Φεβρουάριο μέχρι και τις 23 Μαΐου, που το αντιλήφθηκε ο 47χρονος και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι υποθέσεις βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητά τους δράστες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News