Σοκ και συγκίνηση στην Κρήτη για τα τρία παιδιά που τα εγκατέλειψε η μάνα τους και έφυγε με τον φίλο της! (vid)

Κρήτη
Σοκ και συγκίνηση στην Κρήτη για τα τρία παιδιά που τα εγκατέλειψε η μάνα τους και έφυγε με τον φίλο της! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση σοκ τα τρία ανήλικα παιδάκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα από τους γονείς τους στο χωριό Παναγιά του Δήμου Μινώα. Ο πατέρας τους έφυγε για την Αθήνα και η 33χρονη μητέρα άφησε τον 11χρονο γιό της και της 6χρονη κόρη της, να φροντίσουν μόνα τους το 8χρονο τετραπληγικό αδελφάκι τους
  • Εγκατέλειψαν στην τύχη τους τα τρία αδελφάκια
  • Τυφλό και παραπληγικό το ένα από τα παιδιά που μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο
  • Σοκ στο Αρκαλοχώρι και συγκίνηση για την περιπέτεια των τριών παιδιών
  • Αγώνας δρόμου για να αφήσουν πίσω τους τον εφιάλτη τα τρία ανήλικα

Μόνα, νηστικά για πάνω από 24ώρες και φοβισμένα εντοπίστηκαν τα τρία αδελφάκια από τη δασκάλα του ειδικού σχολείου Αρκαλοχωρίου η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας, καθώς το ένα από τα παιδάκια, είχε να εμφανιστεί μέρες.

Εμβρόντητη άκουσε τα δυο από τα παιδάκια να εξηγούν πως η μητέρα τους έφυγε την προηγούμενη μέρα για το Ηράκλειο με ένα φίλο της και άφησε το 6χρονο κοριτσάκι και το 11χρονο αγοράκι να προσέχουν το 8χρονο αδελφάκι τους που είναι τυφλό, κουφό και τετραπληγικό. Μια κατάσταση που όπως επιβεβαίωσαν οι γείτονες, εξελισσόταν κάθε τρεις και λίγο. 

Το οικογενειακό δράμα εξελισσόταν εδώ και καιρό στο χωριό Παναγιά όπου εγκαταστάθηκε η 33χρονη, τα τρία ανήλικα παιδάκια και ο Ιρακινός πατέρας τους ο οποίος πριν 8 μήνες μετακόμισε στην Αθήνα. Η 33χρονη δεν εργαζόταν και οι γείτονες ήταν εκείνοι που στήριζαν τα παιδάκια με ένα πιάτο φαγητό. 

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό ειδικού σχολείου. Τα παιδάκια με εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου όπου παραμένουν με υποστήριξη από το χαμόγελό του παιδιού

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν την 33χρονη μητέρα των παιδιών, Ελληνίδα με καταγωγή εκτός Κρήτης, η οποία ζει τους τελευταίους μήνες σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος με τα παιδιά και το νέο  σύντροφό της.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή και χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News