default-image

Κολομβία: «Πολύ κοντά» στον εντοπισμό των παιδιών που αγνοούνται στη ζούγκλα, οι αρχές

Κρήτη
Κολομβία: «Πολύ κοντά» στον εντοπισμό των παιδιών που αγνοούνται στη ζούγκλα, οι αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολύ κοντά» στον εντοπισμό των τεσσάρων παιδιών που αγνοούνται στη ζούγκλα βρίσκονται οι αρχές

Περισσότεροι από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων στα οποία συμπεριλαμβάνονται η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών, εντοπίστηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της επιχείρησης «Χελωνονιντζάκι» την οποία είχε ξεκινήσει μυστικά στο διαδίκτυο η ελβετική αστυνομία, όπως αποκάλυψε σήμερα.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2012 όταν η ελβετική αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα άτομο που κατοικούσε στο καντόνι του Άαργκαου διένεμε «παράνομο πορνογραφικό υλικό» με το ψευδώνυμο «Χελωνονιντζάκι» χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα GigaTribe, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων ανώνυμα.

Στη συνέχεια, μια έρευνα κατέστησε δυνατή τη σύλληψη, την ίδια χρονιά, του ατόμου αυτού που ήταν ένας 62χρονος Γερμανός και ο οποίος καταδικάστηκε το 2015, ανέφερε η καντονιακή αστυνομία του Άαργκαου στην ανακοίνωσή της.

Οι Ελβετοί αστυνομικοί είχαν τότε την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το προφίλ του για να αποκαλυφθούν και άλλοι που διαπράττουν εγκλήματα και σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών.

«Η μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου για αρκετά χρόνια στέφθηκε με επιτυχία», με περισσότερους από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων να έχουν εντοπιστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συλλήψεις έγιναν στην Ελβετία όπως και σε άλλα μέρη στον κόσμο, μεταξύ άλλων, στην Κροατία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Περού, τη Ρουμανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων, κάποιοι έκαναν χρήση παιδικής πορνογραφίας και άλλοι κακοποιούσαν παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News