Ηράκλειο: Έρχονται προσλήψεις στην Υπηρεσία καθαριότητας - Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις

Κρήτη
Ηράκλειο: Έρχονται προσλήψεις στην Υπηρεσία καθαριότητας - Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διαγωνισμός βγήκε με διαδικασίες-εξπρές στον “αέρα” από τον Δήμο Ηρακλείου, στον απόηχο των δικαστικών αποφάσεων που σηματοδοτούν μαζικές αποχωρήσεις συμβασιούχων-παρατασιούχων περασμένων χρόνων από την Καθαριότητα

Από μεθαύριο Δευτέρα 29 Μαΐου μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιουνίου θα έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τα χαρτιά τους οι ενδιαφερόμενοι για τις 120 έκτακτες προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις που προκήρυξε ο Δήμος Ηρακλείου, θέλοντας να ενισχύσει έστω και με εμβαλωματικό, προσωρινό τρόπο τη συνεχιζόμενα αποδεκατιζόμενη Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο διαγωνισμός βγήκε με διαδικασίες-εξπρές στον “αέρα” από τον Δήμο Ηρακλείου, στον απόηχο των δικαστικών αποφάσεων που σηματοδοτούν μαζικές αποχωρήσεις συμβασιούχων-παρατασιούχων περασμένων χρόνων από την Καθαριότητα, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων που θα υποβληθούν και της τελικής λίστας των επιτυχόντων προς πρόσληψη τελούν υπό τη στενή εποπτεία του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Αυτός ήταν και ο όρος που είχε τεθεί “υπό τον φόβο των Ιουδαίων” σε πολιτικό επίπεδο κατά τη λήψη της απόφασης για την προκήρυξη των 120 έκτακτων προσλήψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι βρισκόμαστε και σε μια ευαίσθητη περίοδο μεταξύ δύο εθνικών εκλογών.

Για του λόγου το αληθές, στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία άναψε το “πράσινο φως” για τις 120 προσλήψεις 2μηνιτών στην Καθαριότητα, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχεται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωποί τους να έχουν πρόσβαση στον κατάλογο των αιτουμένων για πρόσληψη ατόμων, πριν την οριστικοποίηση τού τελικού καταλόγου των προσλήψεων (πρόταση της αρμόδιας Υπηρεσίας). Για πιθανή διαφωνία, που μπορεί να διατυπωθεί, αρμόδιο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, με την επιφύλαξη ως προς τη νομιμότητα της αποδοχής αυτής».

Με βάση τον διαγωνισμό που βγήκε στον “αέρα”, πρόκειται να προσληφθούν 110 εργάτες καθαριότητας και 10 οδηγοί απορριμματοφόρων, με τον Δήμο να επικαλείται από τη μία τη δραματική επιδείνωση του προβλήματος υποστελέχωσης, μετά τις διαδοχικές απολύσεις συμβασιούχων-παρατασιούχων, και από την άλλη τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν για την Υπηρεσία Καθαριότητας τώρα, την καλοκαιρινή, τουριστική περίοδο.

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση με αρ. πρωτ. 49126/26-5-2023 πρόσληψης προσωπικού δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, που αναρτήθηκε χθες, γνωστοποιούνται τα εξής: «Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης διάρκειας συνολικά 120 ατόμων, 110 ΥΕ εργατών και 10 ΔΕ οδηγών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών του Τμήματος Αποκομιδής και Ανακυκλώσιμων Υλικών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από 29 Μαΐου 2023 (σ.σ. μεθαύριο Δευτέρα) έως και 2 Ιουνίου 2023 να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στη συνημμένη ανακοίνωση, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή στα Γραφεία του Τμήματος Πρωτοκόλλου, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Ηρακλείου, οδός Αγίου Τίτου 1, Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης, απευθύνοντάς τη στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού».

Τα απαραίτητα προσόντα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών. Για την κατηγορία ΔΕ οδηγών απορριμματοφόρων απαιτούνται:

α) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ’ κατηγορίας.

β) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ).

γ) Κάρτα ψηφιακού ταχογράφου οδηγού, η οποία να είναι σε ισχύ.

δ) Οποιοσδήποτε απολυτήριος τίτλος σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και ελλείψει αυτών, απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το έτος 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας οδήγησης αυτοκινήτου).

Για την κατηγορία ΥΕ εργατών δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News