Πανελλήνιες εξετάσεις: 1 Ιουνίου «ανοίγει» η αυλαία - 6.321 οι υποψήφιοι στην Κρήτη (vid)

Κρήτη
Πανελλήνιες εξετάσεις: 1 Ιουνίου «ανοίγει» η αυλαία - 6.321 οι υποψήφιοι στην Κρήτη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυλαία για τις πανελλαδικές ανοίγει την 1η Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και μία μέρα αργότερα για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων , με έναρξη την εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 Στη μάχη των πανελλαδικών από την κρήτη θα ριχτούν συνολικά 6321 υποψήφιοι, 4715 από τα γενικά και 1606 από τα επαγγελματικά λύκεια. 3183 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, 672 στο Λασίθι, 857 στο Ρέθυμνο, και 1609 στα Χανιά. Από αυτούς 5926 θα εξεταστούν γραπτά και 395 προφορικά.

Η αυλαία για τις πανελλαδικές ανοίγει την 1η Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και μία μέρα αργότερα για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων , με έναρξη την εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας . Ήδη ο μηχανισμός ετοιμάζεται για τη διαδικασία των εξετάσεων με στόχευση όλα να είναι έτοιμα και να κυλήσει ομαλά η διαδικασία για τους υποψήφιους.

Και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια για τη στήριξη των υποψηφίων που κοινή συνισταμένη αποτελεί ότι πρέπει να φτάσουν μέχρι και τις εξετάσεις, με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, διαθέσιμη και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού, είναι γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Όσο για τη δοκιμασία των εξετάσεων και συχνά την ένταση που δημιουργεί αυτή στους υποψηφίους, εκείνο που επισήμανε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης είναι ότι πρόκειται για μια μόνο από τις σημαντικές στιγμές για έναν νέο και μια νέα, και πάντως σε καμία περίπτωση έναν μονόδρομο που ανάλογα με τα αποτελέσματα θα κρίνει το μέλλον των παιδιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News