Ηράκλειο: Ξηλώνουν τον κόμβο της ταλαιπωρίας στον Αϊ Γιάννη Χωστό - «Βλέπουν» προχειρότητα και νέο κυκλοφοριακό μπάχαλο (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξηλώνουν τον κόμβο της ταλαιπωρίας στον Αϊ Γιάννη Χωστό - «Βλέπουν» προχειρότητα και νέο κυκλοφοριακό μπάχαλο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν χρόνο μετά την τοποθέτησή τους, η Περιφέρεια απομακρύνει τους κυκλικούς κόμβους από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη

Στη λογική του “ράβε-ξήλωνε” στους δρόμους του Ηρακλείου εισέρχεται (και) η περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Χωστού, όπου ένα χρόνο μετά την τοποθέτηση των κυκλικών κόμβων, που είχαν προκαλέσει “θύελλα” αντιδράσεων, αυτοί “ξηλώνονται” μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Οι κυκλικοί κόμβοι που βρίσκονται εδώ και περίπου ένα χρόνο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Χωστού, στο Ηράκλειο, θα αποτελούν παρελθόν από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά και την ολοκλήρωση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV”, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι εργασίες - λόγω λήξης της υπάρχουσας κυκλοφοριακής ρύθμισης που υπάρχει στην περιοχή - θα ξεκινήσουν το Σάββατο (σ.σ. αύριο) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Σίγουρα θα φύγουν κι οι δύο κόμβοι».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, εντός της σημερινής ημέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμοδίων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν ή όχι στην περιοχή τα κολονάκια.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα γίνει μια σύσκεψη για να δούμε αν θα παραμείνουν τα κολονάκια από τη γέφυρα μέχρι τη διασταύρωση της Φοινικιάς», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης.

Με τις εν λόγω εξελίξεις, οι οποίες έρχονται σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο οι οδηγοί φαίνεται ότι είχαν εξοικειωθεί με τους κυκλικούς κόμβους, αναμένεται νέα ταλαιπωρία για τους διερχόμενους οδηγούς, και όχι μόνο. Με την επιστροφή στο “πρότερο καθεστώς” κυκλοφορίας στην περιοχή, οι οδηγοί θα δυσκολεύονται να στρίψουν αριστερά στο ύψος του Αγίου Ιωάννη.

Σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη πάντως, «άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες διαπλάτυνσης με ένα τοιχίο εκεί στη διασταύρωση που είναι και το σχολείο, οπότε και θα δοθούν άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή».

Στην περιοχή, ωστόσο, ήδη έχει προκληθεί αναστάτωση από τις νέες αλλαγές στον δρόμο, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν ότι πρόκειται για προχειρότητες και πως μέχρι την οριστική λύση, που θα δοθεί μετά και τα έργα που προβλέπεται να γίνουν, θα μπορούσε να υπάρχει μια μέση πρόβλεψη που να μη βάζει σε καθημερινή ταλαιπωρία τους κατοίκους.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, ο οποίος ανέφερε ότι η οριστική λύση για την περιοχή προχωράει, είναι δεδομένο ότι από την εγκατάσταση των δύο κόμβων έχει ήδη εξαχθεί το συμπέρασμα πως ο ένας από τους δύο δεν εξυπηρετεί.

«Αυτό που κερδίσαμε όλον αυτόν τον χρόνο είναι η ασφάλεια και η νομιμότητα στη συγκεκριμένη περιοχή και για όλους μας προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής κι έπεται η βελτίωση της καθημερινότητας. Επίσης, αυτό το οποίο κερδίσαμε με αυτήν την προσωρινή λύση είναι ότι έγινε αντιληπτό ότι ο πρώτος κόμβος, δηλαδή ο κόμβος αμέσως μετά τη γέφυρα, δεν εξυπηρετεί, παρά δημιουργεί προβλήματα, γι’ αυτό και η οριστική μελέτη θα έχει έναν μεγάλο διπλής κυκλοφορίας κόμβο στη διασταύρωση Φοινικιάς με Μαλάδες», δήλωσε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η Περιφέρεια Κρήτης αναφέρει: «Το Σάββατο 27/05/2023 (σ.σ. αύριο) και την Κυριακή 28/05/2023 (σ.σ. μεθαύριο) θα εκτελεστούν εργασίες απομάκρυνσης της υφιστάμενης κυκλοφοριακής ρύθμισης στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Χωστού, καθόσον η ισχύς της έχει λήξει. Η κατασκευή του οριστικού κόμβου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, θα πραγματοποιηθεί με επικείμενη εργολαβία. Εφιστάται η προσοχή των διερχόμενων οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News