Έγκλημα στην Αρχοντική: «Φοβόμασταν ότι θα συνέβαιναν τα χειρότερα», λένε οι συγγενείς - Δύσκολος ο «γρίφος» της εξιχνίασης (vid)

Κρήτη
Έγκλημα στην Αρχοντική: «Φοβόμασταν ότι θα συνέβαιναν τα χειρότερα», λένε οι συγγενείς - Δύσκολος ο «γρίφος» της εξιχνίασης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καταθέσεις από το περιβάλλον του θύματος συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του πατέρα ενός ανήλικου παιδιού από την Αρχοντική - Μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος δε βρέθηκε κάποιο όπλο, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο ο 46χρονος να πήγαινε σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον εκτελεστή του

Με καταθέσεις από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος - χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει συλλήψεις - συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 46χρονου από την Αρχοντική, που βρέθηκε νεκρός - μετά από δύο ημέρες αναζήτησης - μέσα στο αυτοκίνητό του, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδυναμώνεται - χωρίς ωστόσο να αποκλείεται - το “σενάριο” ότι η στυγερή δολοφονία σχετίζεται με την κρητική βεντέτα στην οποία είχαν εμπλακεί μέλη της οικογένειας του θύματος. Στον αντίποδα, ενισχύεται το ενδεχόμενο ο δολοφόνος του 46χρονου να είναι άτομο από το δικό του αξιόποινο παρελθόν. Πάντως, η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 46χρονου πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη στην εξιχνίασή της, εξαιτίας της βίαιης προσωπικότητας του θύματος. Εντούτοις, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και με ιδιαίτερη προσοχή να ξετυλίξουν το “κουβάρι” της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης, με στόχο να καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη του ανθρώπου που τράβηξε τη σκανδάλη της καραμπίνας, εκτελώντας εν ψυχρώ τον 46χρονο άνδρα.

Την ίδια ώρα, από το περασμένο Σάββατο έως και χθες Τρίτη 23 Μαΐου, το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου είχαν περάσει για να καταθέσουν, αρχικά, στενά συγγενικά πρόσωπα, αλλά και φίλοι του θύματος, με τις πληροφορίες του neakriti.gr και της “Νέας Κρήτης” να αναφέρουν ότι οι οικείοι του 46χρονου παραμένουν σοκαρισμένοι από την απώλεια - με αυτόν τον τρόπο - του δικού τους ανθρώπου.

«Φοβόμασταν ότι κάποια στιγμή θα συνέβαιναν τα χειρότερα, ίσως κατά τη διάρκεια κάποιας διένεξης που κατά καιρούς είχε με άλλα πρόσωπα, όμως δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έχανε έτσι τη ζωή του», φέρεται να είπαν στενοί συγγενείς του θύματος στις αστυνομικές Αρχές.

Ο 46χρονος, που είχε “ένοχο” παρελθόν και μπλεξίματα με τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, έπεσε σε ενέδρα θανάτου όταν, ενώ κατευθυνόταν την περασμένη Τετάρτη 17 Μαΐου με το αυτοκίνητο προς το ποιμνιοστάσιό του, δέχτηκε το φονικό πλήγμα από απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων, ενώ τα σκάγια που χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριογούρουνου έπληξαν τον πνεύμονα και το μυοκάρδιο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Από την προανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται να ενισχύεται το σενάριο ότι ο εκτελεστής του 46χρονου προέρχεται από το αξιόποινο παρελθόν του θύματος. Την ίδια ώρα, αποδυναμώνεται το σενάριο - χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα αποκλειστεί - ότι ο δράστης σχετίζεται με την πολυετή κρητική βεντέτα, στην οποία έχει “πρωταγωνιστήσει” η οικογένειά του. Ας σημειωθεί ότι οι όποιες προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει δεν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος δε βρέθηκε κάποιο όπλο, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο ο 46χρονος να πήγαινε σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον εκτελεστή του.

Θύματα της βεντέτας τα δύο αδέλφια του 46χρονου

Όπως έγραψε προ ημερών το neakriti.gr , ο 46χρονος φέρεται ως ο τελευταίος άνδρας μιας αιματοβαμμένης οικογένειας που είχε αφήσει το στίγμα της σε γνωστή βεντέτα της Κρήτης επί σχεδόν 30 χρόνια με 6 νεκρούς. Επισημαίνεται ότι οι δύο αδερφοί του 46χρονου πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού δολοφονήθηκαν το 1995 και το 2008, αντίστοιχα, κοντά στην Αρχοντική. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2011 είχε πέσει νεκρός ένας ακόμα στενός συγγενής του (και πάλι στην Αρχοντική). Πρόκειται για άτομο που είχε πρωτοστατήσει στην πολυετή βεντέτα της οικογένειας και ο οποίος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές και αναζητείτο από τις Αρχές για περισσότερο από 15 χρόνια. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος αγνοείτο από την Τετάρτη 17 Μαΐου, βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από τη σύζυγό του, η οποία τον αναζητούσε επί δύο ημέρες. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στις Αρχές. Η γυναίκα αντίκρισε τον άνδρα της νεκρό, μελανιασμένο και γερμένο προς το κάθισμα του συνοδηγού. Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του θύματος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News