ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» στα πρατήρια υγρών καυσίμων του Συνεταιρισμού Ταξί Χανίων (vid)

Κρήτη
ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» στα πρατήρια υγρών καυσίμων του Συνεταιρισμού Ταξί Χανίων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ σφράγισε τα πρατήρια καυσίμων του Συνεταιρισμού Ταξί Χανίων

Λουκέτο στα δύο από τα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων του Συνεταιρισμού Ταξί Χανίων έβαλε η Α.Α.Δ.Ε., καθώς σε έλεγχο που διενήργησε, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε πλήρης διασύνδεση με το σύστημα εισροών εκροών.

Πρόκειται για τα μοναδικά πρατήρια πανελλαδικά που διαθέτουν διαχωριστή πετρελαίου, ωστόσο από τα συναρμόδια υπουργεία δεν είχαν δοθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις κι έτσι δεν είχε προχωρήσει η ανάπτυξη του διαχωριστή στις εισροές και εκροές. Τόσο από τον Συνεταιρισμό Ταξί Χανίων όσο και από το Σωματείο Αυτοκινητιστών Ταξί, έγινε σαφές πως η αναστολή λειτουργίας των πρατηρίων, δεν προκύπτει από παράνομη ενέργεια ,αλλά από την καθυστέρηση των υπευθύνων να λύσουν γραφειοκρατικά ζητήματα. 

Το πρωτοποριακό σύστημα διαχωριστήρων πετρελαίου που διαθέτουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων του Συνεταιρισμού Ταξί Χανίων και το οποίο διασφαλίζει καθαρά καύσιμα και μηδενικό αποτύπωμα ρύπων στο περιβάλλον, αναδείχτηκε σε αδυναμία .Τα συναρμόδια υπουργεία δεν εξέδωσαν την απαιτούμενη ΚΥΑ με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται αντιμέτωπα με κυρώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Συνεταιρισμού Ταξί Χανίων κ. Γιώργου Φραγγεδάκη, ενώ έβλεπαν στην  Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ότι στέλνονταν τα φορολογικά δεδομένα, δεν λάμβαναν ισοζύγια. Αυτό παρήγαγε alarm και έδωσαν εντολή ελέγχου. «Όσο και αν οι ίδιοι προσπάθησαν να βρουν μία λύση για να μην μας επιβάλουν το κλείσιμο των πρατηρίων, θεωρώντας το άδικο για την επιχείρηση μας, η μη ενεργοποίηση από εμάς τους συστήματος εισροών εκροών ώστε να στέλνει τις απαιτούμενες από τον νόμο πληροφορίες, σχετικά με τις ποσότητες καυσίμων που διακινούν τα πρατήρια μας, τους έδενε τα χέρια. Διότι ο νόμος δεν αφήνει κανένα περιθώριο, όταν η μη συμμόρφωση είναι πρόβλημα που δημιούργησε η ανάπτυξη του συστήματος εισροών εκροών και όχι η κακόβουλη πρόθεση του πρατηριούχου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Φραγγεδάκης.

Ο ίδιος εξήγησε πως λειτουργώντας τα μοναδικά πρατήρια σε όλη την Ελλάδα με τοποθετημένους διαχωριστήρες πετρελαίου και προκειμένου να είναι σύμφωνοι με την νομοθεσία, ο Συνεταιρισμός Ταξί Χανίων είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προβλεφθεί η λειτουργία των διαχωριστήρων στο σύστημα εισροών εκροών κατά την ανάπτυξη του. «Αυτό τελικά δεν έγινε, μας αγνόησαν. Εκ των υστέρων και μετά από πολλές συναντήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, εξώδικες διαμαρτυρίες και οχλήσεις, καταλήξαμε στο πως θα διευθετηθεί τεχνικά το θέμα και κάναμε όλα όσα μας ζήτησαν. Από τότε περιμένουμε την νέα ΚΥΑ για να ολοκληρωθεί η διασύνδεση. Τα χρόνια όμως περνούν και  εμείς ακόμα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Για διαδικαστικό ζήτημα έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Χανίων κ. Ηλίας Καραπατάκης ο οποίος μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός τονίζοντας πως «θα έπρεπε ο νομοθέτης να είχε προβλέψει τη χρήση των διαχωριστήρων, εφόσον άλλαξε η νομοθεσία .Από τη μεριά μας έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες ούτως ώστε να βγάλουμε το πολυπόθητο έγγραφο που δεν έχει κατατεθεί μέχρι τώρα .Ενδεχομένως να μας βγει σε καλό γιατί τις επόμενες ημέρες θα το έχουμε στα χέρια μας για να συνεχίσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. Άφησε δε αιχμές κατά των υπευθύνων στα αρμόδια υπουργεία, που πιθανόν αγνόησαν τα αιτήματα που είχε υποβάλλει ο Συνεταιρισμός.

Η ΑΑΔΕ έδωσε προθεσμία έως τις 22 Ιουλίου προκειμένου τα πρατήρια του Συνεταιρισμού Ταξί Χανίων να διευθετήσουν το θέμα. Ωστόσο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κάνει γνωστό ότι οι διαχωριστήρες θα κλείσουν και σε δέκα ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά. Μετά το λουκέτο στα δύο πρατήρια του Συνεταιρισμού, οι αυτοκινητιστές ταξί εξυπηρετούνται από το τρίτο πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Παρηγοριάς , στο οποίο δεν είχε προχωρήσει η εγκατάσταση διαχωριστή πετρελαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News