Άστατος και σήμερα ο καιρός στην Κρήτη - Αναμένονται αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις και τοπικοί όμβροι στα ορεινά

Κρήτη
Άστατος και σήμερα ο καιρός στην Κρήτη - Αναμένονται αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις και τοπικοί όμβροι στα ορεινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, αναμένονται την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 4 μποφόρ στα πελάγη - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη

Σήμερα Τετάρτη, 24 Μαΐου, στην Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νότια πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα βόρεια βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα νότια βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 25 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά, στα βόρεια και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 26 Μαΐου

Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από τις μεσημβρινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά κυρίως ορεινά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 27 Μαΐου

Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Κυριακή, 28 και τη Δευτέρα, 29 Μαΐου

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταγίδες. Στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News