Ρέθυμνο: Εγκαινιάζεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου

Κρήτη
Ρέθυμνο: Εγκαινιάζεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μονάδα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Κρήτη

Τα εγκαίνια του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στις 12 μ. ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Εμμανουήλ Γραφάκου και του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Τ.Σ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργίου Ζερβού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Το πολυαναμενόμενο έργο της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 42 εκατ. ευρώ, είχε παρουσιαστεί σε υπηρεσιακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τέθηκε σε εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία από τον Ιανουάριο.

Η μονάδα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Κρήτη και, συνδυαστικά με το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην περιοχή, αναμένεται αφενός να αλλάξει ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα του Ρεθύμνου και αφετέρου να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την πόλη, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων και τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News