Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο στην Κρήτη - Πού θα σημειωθούν

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο στην Κρήτη - Πού θα σημειωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας - Εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά και στην Πελοπόννησο - Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια - Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στην Κρήτη

Αύριο Δευτέρα, 22 Μαΐου στην Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη τις πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή σύμφωνα με το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται αύριο στο Ηράκλειο. Νωρίς το απόγευμα θα εκδηλωθεί βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Ηλιοφάνεια αρχικά με αραιές νεφώσεις. Νωρίς το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Πυκνές νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Νωρίς το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί και νωρίς το μεσημέρι θα στραφούν βόρειοι έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα στην Πελοπόννησο να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια από ανατολικές με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οι οποίες στη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 23 Μαΐου

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο από τη Σάμο και νοτιότερα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 24 Μαΐου

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 25 Μαΐου

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νοτιοδυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Προοπτική για την Παρασκευή, 26 και το Σάββατο, 27 Μαΐου

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το Σάββατο στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια το Σάββατο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News