Εκλογές 2023: Σε κοντέινερ ψηφίζουν οι κάτοικοι του Αστριτσίου – «Λαβωμένο» από τον σεισμό το σχολείο τους (pics)

Κρήτη
Εκλογές 2023: Σε κοντέινερ ψηφίζουν οι κάτοικοι του Αστριτσίου – «Λαβωμένο» από τον σεισμό το σχολείο τους (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το οίκημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια δε λειτουργούσε ως σχολείο αλλά ως χώρος εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπως και για άλλες εκδηλώσεις, έχει υποστεί ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 21ης Σεπτεμβρίου 2021

Κοντέινερ στήθηκε στο προαύλιο του σχολείου στο χωριό Αστρίτσι, προκειμένου οι κάτοικοι να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Κι αυτό γιατί το σχολείο στο οποίο διεξάγονταν οι εκλογές τα περασμένα χρόνια έχει κριθεί ακατάλληλο μετά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όπως και αρκετά κτίρια στο χωριό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Το οίκημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια δε λειτουργούσε ως σχολείο αλλά ως χώρος εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπως και για άλλες εκδηλώσεις, έχει υποστεί ζημιές οι οποίες το καθιστούν ακατάλληλο προς πάσα χρήση, ενώ δεν έχουν γίνει εργασίες για την αποκατάστασή του ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς ή εν προκειμένω για εκλογικούς σκοπούς.

Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο η όλη διαδικασία να διεκπεραιωθεί σε κοντέινερ που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα πρόκειται να στηθεί και δεύτερο κοντέινερ για τις ανάγκες των κατοίκων, καθώς στο σχολείο που έχει κριθεί ακατάλληλο γίνονταν συναθροίσεις, εκδηλώσεις κ.λπ. και τώρα δεν υπάρχει ανάλογος χώρος στο χωριό.

 Το πρώην Δημοτικό σχολείο Αστριτσίου που υπέστη ζημιές από τον σεισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News