Νίκος Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ δεκανίκι, αλλά το δυνατό ΠΑΣΟΚ»

Κρήτη
Νίκος Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ δεκανίκι, αλλά το δυνατό ΠΑΣΟΚ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία των υποψηφίων βουλευτών, κομματικών στελεχών και πλήθος κόσμου. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τη πίστη του πως η Κρήτη μπορεί να ξαναγίνει ''πράσινο κάστρο'' και πως "την 21η Μαίου θα ανατείλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ενώ είπε πως η Κυριακάτικη κάλπη θα τελειώσει το ταγκό της τοξικότητας που χορεύουν Μητσοτάκης και Τσίπρας''

Σφοδρή διμέτωπη επίθεση κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά κατά των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε χθες το βράδυ από την πλατεία Ελευθερίας ο Νίκος Ανδρουλάκης, κλείνοντας εδώ από τη γενέτειρα του την "αυλαία" του προεκλογικού αγώνα.

Παρουσία των υποψηφίων βουλευτών, κομματικών στελεχών και πλήθος κόσμου. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τη πίστη του πως η Κρήτη μπορεί να ξαναγίνει ''πράσινο κάστρο'' και πως "την 21η Μαίου θα ανατείλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ενώ είπε πως η Κυριακάτικη κάλπη θα τελειώσει το ταγκό της τοξικότητας που χορεύουν Μητσοτάκης και Τσίπρας''.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει τα δικά του μηνύματα προς τον πρωθυπουργό και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως ''δεν υπάρχει το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι που ο ίδιος φαντάζεται ή ορέγεται αλλά το δυνατό ΠΑΣΟΚ που θα τον στείλει σπίτι του'' ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως χρυσό χορηγό του πρωθυπουργού αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να αποκαλούνται προοδευτικοί αυτοί που προσπαθούν να αλιεύσουν ψήφους από τη Χρυσή Αυγή ή έχουν ως δεξί χέρι τους τον Αντώναρο.

Ξεκίνημα με Ανδρέα και Γεννηματά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέλησε να ξεκινήσει την ομιλία του φέρνοντας μνήμες και θύμησες από τις μεγάλες ομιλίες που είχε παρακολουθήσει ως παιδί στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας.

«Σ’ αυτήν την πλατεία που βρισκόμαστε, το 1985 άκουσα για πρώτη φορά τον ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου ως παιδί. Εδώ το 1993 άκουσα τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. Και εδώ, σ’ αυτήν την πλατεία έρχομαι και σας ευχαριστώ γιατί σηκώνεται ξανά περήφανα την σημαία του ΠΑΣΟΚ, τον ήλιο της αισιοδοξίας, τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής μας αξιοπρέπειας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛενώ συνέχισε με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, εκτοξεύοντας "πυρά" προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κάνουν αυτοί που θέλουν να καπηλευτούν την ιστορική και κοινωνική παρακαταθήκη του Κόμματος που ίδρυσε ο Ελ. Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έχουν θράσος να πιάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο αδίστακτος κ. Τσίπρας προχθές κάλεσε να τον ψηφίσουν οι παραστρατημένοι ψηφοφόροι της Χ.Α. Ξέρετε, αυτός εδώ ο τόπος είχε πάντα ένα αίσθημα πατριωτικό γι’ αυτό δεν φύτρωσε ποτέ η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη. Από αυτόν τον περήφανο τόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ότι, όταν προσκαλεί τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Παπανδρέου ουδέποτε θα ζητούσε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ τα περιτρίμματα της Χούντας, δεν θα έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Καλώ κάθε αριστερό να έρθει στην παράταξή μας, στο πραγματικό του σπίτι. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, ξέρετε τί έκανε κι αυτός. Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν κάτω από 3% ήταν χρήσιμη για την αυτοδυναμία του και άφηνε τον Κασιδιάρη να προετοιμάζεται από τη φυλακή'' υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνεχίζοντας τις δριμείες βολές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πραγματικά χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι χορηγός είναι ο κ. Βαρουφάκης για τα σχέδια Δήμητρα γιατί τρομοκρατεί το κέντρο. Και ρωτώ εγώ, αυτός που λέει για Πρέσπες του Αιγαίου, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα δεν τρομοκρατεί το κέντρο. Όταν ο κ. Κατρούγκαλος αποκαλύπτει ότι ξανάρχεται το χτύπημα της μεσαίας τάξης ποιον βοηθάνε τον λαό ή τη ΝΔ;».

Για τις υποκλοπές

Η διμέτωπη επίθεση Ανδρουλάκη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε και με φόντο τη δικαιοσύνη, την υπόθεση των υποκλοπών και τη τραγωδία των Τεμπών.

''Ο κ Τσίπρας αθωώθηκε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε πως καλά λειτουργεί η δικαιοσύνη. Όταν έγινε το αντίθετο, με τον κολλητό του βγήκε απέναντι από τη δικαιοσύνη.

Ο δέ Μητσοτάκη καλύπτει τον ανιψιό του. Για ποια δικαιοσύνη λοιπόν μιλάμε;

Να πάμε στην τραγωδία των Τεμπών; Υπήρχε πόρισμα που έλεγε ποιοι ευθύνονται από το 2014 έως και σήμερα. Τι έγινε αυτό το πόρισμα. Ο υπουργός κ. Καραμανλής το κλείδωσε στο συρτάρι του και αυτός είναι σήμερα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Γιατί έχει σταματήσει να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το πόρισμα; Γιατί αποκαλύπτει και τις δικές του ευθύνες με τις επτά παρατάσεις στο έργο" τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε: "Με βομβαρδίζουν ολους αυτούς τους μήνες ότι είμαι πράκτορας, ό,τι έκανε η Δεξιά μετά από τον Εμφύλιο. "Η νέα εποχή μας βρίσκει ενωμένους, όλους μαζί, ο στόχος είναι ένας, να γίνει το ΠΑΣΟΚ αντισυστημική δύναμη της Ελλάδας. Καλούμε κάθε Κρητικό, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να επιστρέψουν στο μεγάλο σπίτι της δημοκρατικής παράταξης.Εμείς είμαστε ανάχωμα, αποτρέπουμε τα χειρότερα σενάρια για την πατρίδα"...

Για το πρόγραμμα και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενους στους στόχους και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , ο Νίκος Ανδρουλάκης υποσχέθηκε για την στήριξη των νέων ως προς τη μείωση φορολογίας μισθωτής εργασίας, για την μείωση ασφαλιστικών εισφορών ως προς την εργασία και για το κόστος ζωής.

Ο ίδιος εστίασε στη στήριξη της οικογένειας και την ενίσχυση του δημογραφικού, λέγοντας: "Μείωση των φόρων στις οικογένειες με παιδιά. Μία οικογένεια χωρίς παιδιά και μια οικογένεια με δυο παιδιά έχουν 3 μονάδες φορολογικού συντελεστή διαφορά, στο Βέλγιο 15, δίνουν κίνητρα για να κάνουν παιδιά οι οικογένειες. Δεσμεύομαι ότι θα πάμε στο 10% όπως είναι στην Πορτογαλία.

Αν πει ο κ. Σκέρτσος αν έχουμε μετρήσει το κόστος, θα πω ότι είναι και το κοινωνικό αποτύπωμα και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια".

"Έχουμε πατριωτικό καθήκον να μην επιτρέψουμε τον ανθελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Δουλεύουμε για τον λαό και όχι τους ολιγάρχες" τόνισε ακόμα ο Νίκος Ανδρουλάκης και υποσχέθηκε μια πιο δίκαιη, αντικειμενική διετή διαδικασία εξετάσεων στην εκπαίδευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News