Καιρός: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα Σάββατο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα Σάββατο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος ο καιρός αναμένεται σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου στην Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός τα επόμενα 24ωρα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα προγνωστικά μοντέλα. Το Σάββατο θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, να τμήμα του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που πλήττει την Ιταλία θα φτάσει τη χώρα και από το απόγευμα θα δώσει πρόσκαιρες βροχές στο Ιόνιο. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 26-27 βαθμούς Κέλσιου.

Την Κυριακή θα έχουμε περισσότερες βροχές και λασποβροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συννεφιές με την αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσουν στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει του 24-27 βαθμούς Κέλσιου.

Ειδικότερα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένονται αύριο Σάββατο 20 Μαΐου 2023 λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς και κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και βορειανατολικά, ενώ το μεσημέρι θα έχουμε γενικευμένη βελτίωση. Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι θα έχουμε βελτίωση του καιρού με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 26-27 βαθμούς Κέλσιου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News