Κρήτη

Δωρεάν κατασκήνωση στους «Λωτοφάγους» μέσω ΔΥΠΑ: Για ποια ΑΦΜ είναι ανοιχτή σήμερα η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Καλοκαίρι, παρέες, ξεγνοιασιά, παιχνίδι, εξερεύνηση και χιλιάδες χαμόγελα - Χιλιάδες ευτυχισμένοι μικροί «Λωτοφάγοι» - Αναλυτικά η διαδικασία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Από τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, έχουν ξεκινήσεις οι αιτήσεις για την κατασκηνωτική περίοδο 2023. Οι εγγραφές για ΔΩΡΕΑΝ κατασκήνωση μέσω ΟΑΕΔ είναι ανοιχτές 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 27.05.2023 και ώρα 23:59, οπότε θα παραμείνει ανοικτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ, ως εξής:

Ημερομηνίες αιτήσεων

 • ΔΕΥΤΕΡΑ 22.05.2023 (τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 1 & 2)
 • ΤΡΙΤΗ 23.05.2023 (τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 & 4)
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 24.05.2023 (τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 5 & 6)
 • ΠΕΜΠΤΗ 25.05.2023 (τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 7 & 8)
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.05.2023 (τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 9 & 0)
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 27.05.2023 (ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΜ)

Οι αιτήσεις φέτος γίνονται μέσω gov.gr με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο taxis. Για οποιαδήποτε βοήθεια θα πρέπει να απευθυνθείτε στον λογιστή σας.

Δικαιούχοι Προγράμματος

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, οι οποίοι είναι:

 • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
 • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
 • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Τι να προσέξετε

Στις αιτήσεις οι δικαιούχοι δηλώνουν όλα τα ανήλικα παιδιά τους, και όχι μόνο αυτά για τα οποία ζητούν επιταγή συμμετοχής στο πρόγραμμα, για λόγους μοριοδότησης. Επειδή η ταυτοποίηση των παιδιών που δηλώνονται στις αιτήσεις θα γίνει μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης με βάση τον ΑΜΚΑ τους, οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέξουν ιδιαίτερα στη συμπλήρωση του σωστού ΑΜΚΑ στην αίτηση.

Επίσης, οφείλουν να προσέξουν στη συμπλήρωση του πεδίου δήλωσης της επιθυμίας έκδοσης επιταγής, γιατί αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΟΧΙ», ενώ επιθυμούν να διαμείνει σε κατασκήνωση, θα αποκλεισθεί το παιδί από το πρόγραμμα, ενώ αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΝΑΙ», ενώ δεν είναι βέβαιοι για τη διαμονή του, θα αποκλεισθούν οι ίδιοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του επόμενου έτους.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis

Χιλιάδες χαμόγελα, χιλιάδες ευτυχισμένοι μικροί «Λωτοφάγοι», μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε!

Με όραμα τη δημιουργία μιας πρότυπης παιδικής κατασκήνωσης, όπου τα παιδιά θα περνούν ξένοιαστες διακοπές μέσα στη φύση, αλλά ταυτόχρονα θα γίνονται καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τη συνύπαρξή τους, κάθε χρόνο οι «Λωτοφάγοι» ανοίγουν πανιά για μια χώρα φαντασίας, παιχνιδιού κι ανεμελιάς.

Εκεί που χτίζονται μοναδικές φιλίες, εκεί που η χαρά, η δημιουργία, το παιχνίδι, η ψυχική ανάταση και η ευεξία βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Χιλιάδες χαμόγελα, χιλιάδες ευτυχισμένοι μικροί «Λωτοφάγοι», μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και να υποδεχτούμε και φέτος με υπευθυνότητα και στοργή τους μικρούς κατασκηνωτές ένα μαγικό ταξίδι στη «Χώρα των Λωτοφάγων». 

Σε ένα χώρο που το όμορφο Κρητικό τοπίο ενώνεται με τον ουρανό και την άπλετη θέα του Αιγαίου πελάγους δημιουργήθηκε η «Χώρα των Λωτοφάγων» σε μία έκταση 180.000 τ.μ. καταπράσινου φυσικού περιβάλλοντος , κατάλληλα διαμορφωμένη με σεβασμό στην φύση και στις παιδικές ανάγκες, για να φιλοξενήσει τους μικρούς... Λωτοφάγους.

Η διαμονή των παιδιών γίνεται ευχάριστη μέσα σε μεγάλα ευρύχωρα σπιτάκια, που το καθ’ ένα διαθέτει εσωτερικό WC, ενώ κάθε παιδί έχει το δικό καλαίσθητο κρεβατάκι. Ανά 8-10 σπιτάκια σχηματίζεται μια μικρή γειτονιά με την δική της πλατεία που διευκολύνει την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης και ομαδικότητας μεταξύ των παιδιών.


Η κατασκήνωση είναι οι άνθρωποί της

Οι άνθρωποι των «Λωτοφάγων» είναι, σύντροφοι στην περιπέτεια, στον ενθουσιασμό, στην υπευθυνότητα, συνοδοιπόροι στην ανάταση, στην συνεργασία και στην εμψύχωση, συνεργάτες στην καθοδήγηση, στην μεταδοτικότητα. Πρωτοπόροι και μπροστάρηδες στην δημιουργία, στη φαντασία και στην εξερεύνηση, στην αγάπη και στη φροντίδα των μικρών μας Λωτοφάγων.

 

Ασφάλεια – Φροντίδα - Εμπιστοσύνη

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά συνοδεύονται και επιβλέπονται από τον ομαδάρχη τους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την ομαλή τους συνύπαρξη και ο οποίος διαμένει στο ίδιο σπιτάκι με αυτά. Επιπλέον, οι ομάδες καθοδηγούνται και επιτηρούνται σε κάθε τους δραστηριότητα από εξειδικευμένους επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.). το πρόγραμμα απασχόλησης και διασκέδασης έχει διαμορφωθεί ώστε να καλύπτει τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες κάθε ηλικιακής ομάδας.

 

Πρωταρχικό μέλημα είναι η επίτευξη της ασφάλειας των μικρών μας φίλων και η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής

 • Πυρασφάλεια

Εκτός από τους μεμονωμένους πυροσβεστήρες που είναι διάσπαρτοι σε νευραλγικά σημεία της κατασκήνωσης διαθέτουμε το ποιο τελειοποιημένο σύστημα πυρασφάλειας συνδεδεμένο με ιδιόκτητη γεώτρηση στον χώρο της κατασκήνωσης.

 • Ασφάλεια

Για να κοιμούνται ασφαλή τα παιδιά η κατασκήνωση φυλάσσεται όλο το 24ωρο από ιδιωτική εταιρεία security και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας νυχτοφύλακας και νοσηλευτικό προσωπικό περιπολούν.

 • Γιατρός

Και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν συνεχώς μέσα στην κατασκήνωση και κοντά στα παιδιά, 24ώρες το 24ωρο.

 • Καθαριότητα

Μια ομάδα καθαρισμού φροντίζει με επιμέλεια τις εγκαταστάσεις σε καθημερινή βάση, εξασφαλίζοντας ένα υγιεινό περιβάλλον για τα παιδιά.

Δεσμευόμαστε για την ασφαλή διαμονή και την 24ωρη φροντίδα των μικρών μας κατασκηνωτών.

 

Ψυχαγωγία

Στοχεύοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών οργανώνουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την καλλιέργεια της φαντασίας, την πνευματικότητα και την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος.

Άθληση

Η ανάγκη για κίνηση παιχνίδι και αθλητισμό είναι βασικά στοιχεία στην ζωή του παιχνιδιού και εμείς φροντίζουμε να του εξασφαλίσουμε την δυνατότητα να το κάνει διαθέτοντας μεγάλο αριθμό αθλητικών εγκαταστάσεων. Μέσα από το αθλητικό πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν να αναπτύσσουν το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και τον αυτοσεβασμό. Όλοι οι αθλητικοί χώροι είναι πιστοποιημένοι από την ΕΒΕΤΑΜ.

Οι εγγραφές μας ξεκίνησαν!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για να υποβάλλετε την Ηλεκτρονική σας Αίτηση! Μάθετε για τους δικαιούχους του δωρεάν προγράμματος, καθώς και τα συνεργαζόμενα ταμεία ασφαλιστικών φορέων.

Σας περιμένουμε!

Κεντρικά Γραφεία
Μεραμβέλλου 58 71202 Ηράκλειο
Τ: 2810 343904 & 2810 343905
F: 2810 343905
info@lotofagi.gr

H Χώρα των Λωτοφάγων

Κατασκήνωση Ηρακλείου
Αγριανά Χερσονήσου 71500
Τ: 28970 24500 & 28970 24501
F: 28970 24504

«τσίκι μπούμ»

Κατασκήνωση Χανίων
Χωραφάκια, 73100 Χανιά
28210 39270
2815 202413
6932 818172
tsikiboom.gr
info@tsikiboom.gr
facebook.com/tsikiboom.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια