Τραυματίστηκε 72χρονος Γάλλος τουρίστας στο φαράγγι των Νεκρών της Ζάκρου (pics)

Κρήτη
Τραυματίστηκε 72χρονος Γάλλος τουρίστας στο φαράγγι των Νεκρών της Ζάκρου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 72χρονος στην προσπάθειά του να διασχίσει το φαράγγι με την 5μελή παρέα του, έπεσε και τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να ζητήσει βοήθεια

Επιχείρηση διάσωσης εγινε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας και την ΕΔΕΑΚ, για ένα 72 Γάλλο τουρίστα στο φαράγγι των νεκρών της Κάτω Ζάκρου Σητείας.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα και ώρα 12:15 ζητήθηκε από τον προϊστάμενο του Π/Κ Σητείας, αντιπύραρχο κύριο Καπετανάκη Παύλο, η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ σε περιστατικό που αφορούσε τον τραυματισμό ενός Γάλλου τουρίστα στο φαράγγι των Νεκρών της Κάτω Ζάκρου.

Ο 72χρονος στην προσπάθειά του να διασχίσει το φαράγγι με την 5μελή παρέα του, έπεσε και τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να ζητήσει βοήθεια.

Τον τραυματία προσέγγισαν σχεδόν άμεσα οι ομάδες διάσωσης και αφού του παρασχέθηκαν οι Α’ βοήθειες επί τόπου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην έξοδο του φαραγγιού με φορείο και από εκεί διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σητείας με το διασωστικό όχημα της ΕΔΕΑΚ, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για την μεταφορά του.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 3 διασώστες της ΕΔΕΑΚ με ένα διασωστικο όχημα.

Δείτε εικόνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News