Μπαράζ σεισμικών δονήσεων όλο το βράδυ στην Κρήτη - «Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση»

Κρήτη
Μπαράζ σεισμικών δονήσεων όλο το βράδυ στην Κρήτη - «Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 10 σεισμικές δονήσεις ακολούθησαν μετά τα 5,2 Ρίχτερ - Τι ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε στην Κρήτη τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Μαΐου, μετά τα 5,2 Ρίχτερ που αναστάτωσαν το νησί.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, σημειώθηκαν ακόμη 10 σεισμικές δονήσεις πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3,5, 3,1, 3,2, 3,1, τρεις σεισμοί μεγέθους 3,9, 3,3, και δύο ακόμη 3,1.

Σημειώνεται ότι στις 21:58 το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι τα τουρκικά παράλια.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., με το επίκεντρο να εντοπίζεται 5 χλμ. Δυτικά της Μιαμούς Ηρακλείου, στην περιοχή της Μεσαράς.

Ο σεισμολόγος, κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του, ανέφερε: «Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ. νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία.

Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News