«Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο» - Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας μετά τον σεισμό στο neakriti.gr

Κρήτη
«Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο» - Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας μετά τον σεισμό στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε είπε ο κ. Λέκκας στο neakriti.gr, ωστόσο παρακολουθούμε το φαινόμενο

Στο neakriti.gr μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μετά τον δυνατό σεισμό μεγέθους 5,1 β. της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε δύο λεπτά πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, 18 Μαΐου νότια του νομού Ηρακλείου.

Ο ίδιος όπως είπε έχει ενημερωθεί για τις περιοχές που βρίσκονται σε σεισμική διέγερση και πώς μέχρι της ώρας δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο από το βράδυ της Τετάρτης, «παρατηρείται μία σεισμική διέγερση, στην συγκεκριμένη περιοχή, που σημειώθηκε επίσης, ένας σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, ωστόσο όπως διευκρίνισε «παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο». Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής είναι πολύ ανήσυχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στους δρόμους, καθώς φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές στην περιοχή, ωστόσο ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό, με τις αρχές να είναι σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός είχε έντονο θόρυβο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας στα Μάταλα Μανόλης Τσαβολάκης είπε στο neakriti.gr, ότι ο κόσμος έχει φοβηθεί πάρα πολύ. Πολλοί δεν θα κοιμηθούν το βράδυ στα σπίτια τους και επίσης τόνισε αυτό που τους έχει κάνει εντύπωση και τους έχει προκαλέσει φόβο είναι το γεγονός ότι η θάλασσα έχει έντονο κυματισμό, μάλιστα από το βράδυ της Τετάρτης, 

O αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας προστασίας του δήμου Φαιστού Αντώνης Κωνσταντουλάκηw, μίλησε στο neakiti.gr, τονίζοντας και εκείνος ότι επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή: «Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Έχω επικοινωνία με τους προέδρους των κατά τόπους κοινοτήτων. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Παράλληλα τόνισε «όλη η πολιτική προστασία του δήμου Φαιστού είναι σε εγρήγορση. Ένα είναι σίγουρο», όπως τόνισε «για τα δεδομένα της Μεσαράς είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει. Απ’ ότι φαίνεται είναι ένα σκαλοπάτι κάτω από αυτό που έγινε στο Αρκαλοχώρι πρόσφατα. Είμαστε σε αυξημένη προσοχή και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Την ίδια ώρα σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News