Κρήτη: Βρέθηκε… αδέσποτο «φίδι καλαμποκιού» - Σε ποιον ανήκει και πόσο επικίνδυνο είναι

Κρήτη
Κρήτη: Βρέθηκε… αδέσποτο «φίδι καλαμποκιού» - Σε ποιον ανήκει και πόσο επικίνδυνο είναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «κορνσνέικ» ζει στα καλαμπόκια, εξού και η ονομασία του

Στην Κρήτη συναντάμε αρκετά είδη φιδιών, τα οποία ωστόσο δεν είναι βλαβερά για τον άνθρωπο. Τέτοια είναι η δενδρογαλιά, το λιμνόφιδο, το αγιόφιδο και το σπιτόφιδο, όλα ακίνδυνα για μας τους ανθρώπους. Μόνον το αγιόφιδο έχει δηλητήριο, αλλά πολύ ασθενές και ουσιαστικά ακίνδυνο.

Μέλος της ομάδας των «ΜετεωΚρητών», ωστόσο, βρήκε και φωτογράφισε ένα είδος φιδιού που ομολογουμένως δεν είναι πολύ γνωστό, καθώς όπως λέει το φέρνουν απ’ έξω. Πρόκειται για το λεγόμενο «φίδι καλαμποκιού», που είναι κατοικίδιο και εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Διαβάστε πώς περιγράφει η κ. Μαρία Κοπιδάκη από τους «ΜετεωΚρήτες» το «κορνσνέικ» (corn snake), που ζει στα καλαμπόκια, δεν είναι δηλητηριώδες και ζει άνετα σε σπίτια, ενώ είναι ωφέλιμο για το οικοσύστημα:

«Βρήκα ότι λέγεται "φίδι καλαμποκιού" (σ.σ. το φίδι της φωτογραφίας που δημοσιεύει). Είναι ακίνδυνο και ωφέλιμο για τον άνθρωπο. Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φίδια που κάποιοι τα διατηρούν σαν κατοικίδια. Δεν έχουν δηλητήριο και βοηθούν στον έλεγχο των πληθυσμών των τρωκτικών, που προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες και εξαπλώνουν ασθένειες. Μπορούν να διακριθούν από τους χαλκοκέφαλους από τα πιο φωτεινά τους χρώματα, τη λεπτή τους κατασκευή και την έλλειψη των οπών που ανιχνεύουν τη θερμότητα. 

Είναι κορνσνεικ φίδι που ζει στα καλαμπόκια... Έχει φύγει από κάποιο σπίτι σίγουρα... Είναι εντελώς ακίνδυνα... Μην το σκοτώσετε είναι κρίμα... Είναι κατοικίδιο μπορεί να το πάρει και κάποιος που έχει φίδια... Τρώει ποντικάκια κατεψυγμένα... Μπορεί να μην μπορεί να ζήσει και έξω... Γιατί αυτά έχουν μάθει να ζουν σε κατοικίες... Τα φέρνουν από έξω... Δεν έχει καθόλου δηλητήριο... Κι αν δαγκάσει θα ’ναι από άμυνα και φόβο... Δεν παθαίνει κάνεις τίποτα από αυτό... Όπως όλα τα φίδια στην Κρήτη είναι ακίνδυνα... Το ’χουν πει και στο ινστιτούτο Φυσικής Ιστορίας... Χρειάζονται κι αυτά στο οικοσύστημα!».

Πηγή φωτογραφιών: MετεωΚρήτες (Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News