Κρήτη: Με τα «κιάλια» ψάχνουν για εργαζόμενους... σε τουρισμό, εστίαση και οικοδομή - Τα «αγκάθια» για το προσωπικό

Κρήτη
Κρήτη: Με τα «κιάλια» ψάχνουν για εργαζόμενους... σε τουρισμό, εστίαση και οικοδομή - Τα «αγκάθια» για το προσωπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμηλοί μισθοί, υπερεντατικοποίηση, εργασιακή αβεβαιότητα και εποχικότητα διώχνουν τους εργαζόμενους από τον τουρισμό

Μείζον ζήτημα αποτελεί η έλλειψη εργατικών χεριών τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η μικρή εποχικότητα των επαγγελμάτων, οι χαμηλοί μισθοί και η συνεπακόλουθη μειωμένη κατά 20% αγοραστική δυναμική του πολίτη, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας και η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελούν ζητήματα που κάνουν όλο και περισσότερους νέους να μη θέλουν να εργαστούν, παρά το γεγονός πως είναι γενικό αίτημα των επιχειρήσεων ότι έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια. Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και κέντρων μίλησαν στο neakriti.gr για τις αιτίες εκείνες που έχουν κάνει τον κόσμο της εργασίας να γυρίζει την πλάτη του σε δουλειές που στο παρελθόν εξασφάλιζαν σταθερότητα στον εργασιακό και επαγγελματικό βίο.

Ειδικότερα, η έλλειψη εργατικών χεριών συνιστά ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα σε οικονομικούς και εργασιακούς κλάδους. Το πρόβλημα είναι έντονο, αφού δεν υπάρχει η αναγκαία προσφορά εργατικών χεριών. Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις και στη λήψη κινήτρων για την προσέλκυση εργασιακού δυναμικού, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στην αγορά εργασίας. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που έχουν αναγκάσει το δυνάμει εργασιακό προσωπικό να απομακρύνεται από τη σκέψη της εργασίας;

Τι λένε οι φορείς

Στο πλαίσιο αυτό, το neakriti.gr επικοινώνησε με εργασιακούς φορείς, οι οποίοι μίλησαν ανοικτά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Μανόλης Πεπόνης, είπε: «Η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα στον εποχιακό κλάδο είναι μεγάλη και έχει αρκετές αιτίες. Η βασικότερη αιτία είναι η εποχικότητα του επαγγέλματος. Παλαιότερα, ήταν 7-8 μήνες και τώρα έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Δε βγαίνει ο εποχιακά εργαζόμενος, καθώς σήμερα το εποχιακό επάγγελμα έχει πάει στους 4-5 μήνες. Πώς θα ζήσει ένας εργαζόμενος; Παρά το γεγονός ότι τα εποχιακά επαγγέλματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής, στο παρελθόν εξασφάλιζαν σιγουριά και σταθερότητα. Εάν είχες και καλές απολαβές και κυρίως καλές συνθήκες εργασίας, τότε πραγματικά το απολάμβανες. Σήμερα, οι εργαζόμενοι είναι απλά αριθμοί και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τους εργαζόμενους ως αριθμούς. Υπάρχει υπερεντατικοποίηση της εργασίας που δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να αντέξει. Παλιά, η καμαριέρα καθάριζε 10-12 και το πολύ 15 δωμάτια. Αυτή τη στιγμή, μια καμαριέρα καθαρίζει 25 δωμάτια κατά μέσο όρο. Επομένως, μια σοβαρή αιτία είναι η συμπεριφορά και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, μαζί με τα 10ωρα εργασίας».

«Η νεολαία εργάζεται»

«Δεν υπάρχει κόσμος της εργασίας τη δεδομένη στιγμή. Εάν κοιτάξουμε τα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα δούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι που είναι πάνω από δέκα χρόνια άνεργοι και ηλικίας πάνω από 55 ετών. Η νεολαία εργάζεται. Δεν υπάρχει ανεργία με τη “στενή” σημασία της λέξης, αλλά υπάρχει άρνηση προτίμησης εργασίας σε συγκεκριμένους κλάδους. Το αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον που έφερε η πανδημία σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς, όπου η αγοραστική δυναμική του μισθωτού έπεσε κατά 20%, είναι αιτίες που διαμόρφωσαν πρόσφορο έδαφος για να φύγουν οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, Κωνσταντίνος Νικολιδάκης.

«Όλα ξεκίνησαν την περίοδο της πανδημίας, όπου δεν επιδοτήθηκε η εργασία, αλλά η ανεργία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι με τα 500 ευρώ να μην τους φτάνουν και έτσι βρήκαν εναλλακτικές μορφές απασχόλησης, όπως οι διανομείς. Όσοι δε βρήκαν εργασία, πήγαν στο εξωτερικό, όπου υπήρχαν περισσότερες επιλογές εύρεσης εργασίας. Αυτό βλέπουμε τώρα και παρατηρούμε πως δε θέλουν να δουλέψουν σε χώρους όπως τα ξενοδοχεία, που επικρατούν συνθήκες “γαλέρας”, δηλαδή 10ωρα και 12ωρα χωρίς ρεπό. Εάν δεν υπάρχουν και ελεγκτικοί μηχανισμοί, τότε οι εργαζόμενοι επιλέγουν το “μονοπάτι” του εξωτερικού», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Ρέθυμνο, Γιώργος Λιολάκης.

Κατασκευαστικός κλάδος: Καλά τα μεροκάματα, αλλά...

Σοβαρή μείωση εργατικού δυναμικού υπάρχει και στον κατασκευαστικό κλάδο. Ο κατασκευαστικός κλάδος έχει αρκετά καλά μεροκάματα, αλλά η εύρεση προσωπικού είναι ένα μόνιμο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Το neakriti.gr επικοινώνησε με το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και επικεφαλής των οικοδόμων της ΔΗΣΥΕ, Γιώργο Τσιγγένη, ο οποίος ανέφερε: «Οι περισσότεροι εργαζόμενοι πάνε σε εργασίες οι οποίες, αν και είναι γραμμένες σε αγγελίες και προσφέρουν 6ωρη εργασία, εντούτοις από τις πρώτες ημέρες φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπογράφουν συμβάσεις εργασίας 6ωρες, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται 8ωρα. Τα χρήματα είναι ελάχιστα. Δε φτάνουν και οι εργοδότες δεν πληρώνουν στη βάση της αξίας της εργασίας. Οι νέοι αποχωρούν και γι’ αυτό υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Όσον αφορά στην οικοδομή, το μεροκάματο είναι 60-70 ευρώ. Το πρόβλημα είναι πως πάρα πολλοί μετανάστες σηκώθηκαν και έφυγαν από τη χώρα μας και πήγαν σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γερμανία. Το μεροκάματο σε αυτές τις χώρες στην οικοδομή είναι σαφέστατα μεγαλύτερο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News