Μεσαρά: Είχε χτυπήσει και ληστέψει τη γιαγιά πριν από τον ηλικιωμένο ο 14χρονος

Κρήτη
Μεσαρά: Είχε χτυπήσει και ληστέψει τη γιαγιά πριν από τον ηλικιωμένο ο 14χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παραβατική συμπεριφορά του αγοριού φέρεται να «κορυφώθηκε» τα προηγούμενα 24ωρα

Μια απίστευτη υπόθεση φέρεται να διαδραματίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, όπου ένα αγόρι φέρεται να λήστεψε, αλλά και να άσκησε βία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 14χρονος (μέλος πολύτεκνης οικογένειας) φέρεται να «χτύπησε» για πρώτη φορά στο σπίτι της εν λόγω περιοχής όπου διαμένουν οι ηλικιωμένοι, πριν από περίπου ένα μήνα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανήλικος μετέβη στην οικία, την ώρα που σ’ αυτό βρισκόταν η γυναίκα και άρπαξε το ποσό των 400 ευρώ. 

Στις αρχές Μάη, ο ανήλικος φέρεται να μετέβη εκ νέου στο σπίτι και να απώθησε τη γιαγιά, ρίχνοντάς την στο πάτωμα. Κατόπιν, άρπαξε δύο κινητά τηλέφωνα και τράπηκε σε φυγή. 

Η παραβατική συμπεριφορά του αγοριού φέρεται να «κορυφώθηκε» τα προηγούμενα 24ωρα. 

Ο «πιτσιρικάς» μετέβη το περασμένο Σάββατο στο σπίτι του ζευγαριού: Εκεί βρισκόταν ο γέροντας, τον οποίο έσπρωξε. Αμέσως μετά, άρπαξε από τον ηλικιωμένο  τα κλειδιά της οικίας και του αυτοκινήτου του, αλλά και το ποσό των 500 ευρώ.

Την περασμένη Κυριακή, ο 14χρονος φέρεται να «επισκέφθηκε» εκ νέου το εν λόγω σπίτι και να επιτέθηκε στον ηλικιωμένο χτυπώντας τον στα γεννητικά του όργανα. 

Μετά και το επίμαχο συμβάν, ενημερώθηκαν οι Αρχές οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του ανηλίκου. 

Ο ανήλικος –ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φαίνεται μικρότερος από την ηλικία του- φέρεται, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, να έχει στραφεί σε βάρος και άλλων συγχωριανών του, το προηγούμενο διάστημα, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται.  

Ο 14χρονος κατηγορείται για ληστεία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) και για εξύβριση.  

Εξάλλου, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του ανηλίκου για παραμέληση εποπτείας. 

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το παιδί φέρεται να ισχυρίζεται ότι δρούσε με προτροπή φιλικών του προσώπων. 

Πάντως, όταν  συνελήφθη, βρέθηκε στην κατοχή του το ποσό μόνο των 150 ευρώ. 

Ο ανήλικος οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου. Ο 14χρονος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης και του διορίστηκε αυτεπάγγελτα δικηγόρος από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.  

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία του 14χρονου ενώπιον των Αρχών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News