Ηράκλειο: Ιδρύθηκε η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων - Ποιοι είναι στην προσωρινή διοίκηση

Κρήτη
Ηράκλειο: Ιδρύθηκε η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων - Ποιοι είναι στην προσωρινή διοίκηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός του Σωματείου είναι η προώθηση και προβολή κάθε ζητήματος που ενδιαφέρει τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η Ένωση Ασκούμενων και νέων δικηγόρων Ηρακλείου (ΕΑΝΔΗ).

 Πρόκειται για νεοϊδρυθέν σωματείο (20/3/2023), το οποίο -όπως αναφέρεται στο Καταστατικό του- έχει ως σκοπό την προώθηση και την προβολή κάθε ζητήματος που ενδιαφέρει τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους.

Τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου είναι συνολικά 21. Επτά εξ αυτών συνιστούν την προσωρινή του διοίκηση.

Πρόκειται για τους Εμμανουέλα Βογιατζάκη, Λουκία Τράκη, Μαρία Καργιωτάκη, Γεώργιο Καραβιώτη, Παναγιώτη Πρινιωτάκη, Γεωργία Μποτζάκη και Μιχαήλ Βιδάκη.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 του Καταστατικού του Σωματείου, σκοπός του είναι η προώθηση και προβολή κάθε ζητήματος που ενδιαφέρει τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους. Στα ζητήματα αυτά περιλαμβάνονται η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ασκούμενων και νέων δικηγόρων, η αναμόρφωση του θεσμού της δικηγορικής άσκησης, η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του Σωματείου και η ανάπτυξη και «σύσφιξη φιλικών δεσμών και προϋποθέσεων συνεργασίας με συναδέλφους και σπουδαστές της νομικής επιστήμης στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Μέλη της Ένωσης μπορούν να εγγραφούν οι ασκούμενοι δικηγόροι του ΔΣΗ, καθώς και οι δικηγόροι που έχουν συμπληρώσει μέχρι και 7 έτη δικηγορίας.

Στο άρθρο 20 «Μεταβατικές Διατάξεις» αναφέρεται ότι εντός τριμήνου από την αναγνώριση του σωματείου πρέπει να προκηρυχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικής διοίκησης και εξελεγκτικής επιτροπής. 

Μέχρι την εκλογή και τη συγκρότηση σε σώμα της τακτικής Διοίκησης, η Ένωση θα διοικείται από προσωρινό επταμελές διοικητικό συμβούλιο. 

Κατ’ εξαίρεση, για την πρώτη διαδικασία εκλογών της Ένωσης, το ως άνω προσωρινό διοικητικό συμβούλιο ορίζει με απόφασή του τα μέλη της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών και τα αναπληρωματικά αυτών.

Το καταστατικό του σωματείου εγκρίθηκε από τα ιδρυτικά του μέλη και τέθηκε σε ισχύ με την έγκρισή του από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου στις 20 Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News