Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή - Αναλυτικά η πρόγνωση για την Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή - Αναλυτικά η πρόγνωση για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια - Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα προκαλούν μεταφορά θερμών αερίων μαζών με υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης. Αποτέλεσμα θα είναι η σημαντική (α) άνοδος της θερμοκρασίας των δυτικών και νοτίων τμημάτων της χώρας και (β) αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα (με εξαίρεση τα ανατολικότερα τμήματα της χώρας) την Κυριακή 14/05.

Τη Δευτέρα 15/05 θα σημειωθεί άνοδος των θερμοκρασιών και αύξηση των συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικής σκόνης και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Στον Χάρτη 1 με κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές όπου αναμένεται άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 14/05 σχέση με το Σάββατο 15/05, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7-8oC. Έτσι, το μεσημέρι η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα πλησιάσει κατά τόπους τους 30oC στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και τους 32oC στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή

Αραιές νεφώσεις, προβλέπονται σήμερα Κυριακή, 14 Μαΐου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια αύριο Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και βαθμιαία τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βορειότερα νησιά κυρίως το απόγευμα. Στα νότια γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα, 15 Μαΐου

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 πιθανώς έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 26 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 16 Μαΐου

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το πρωί, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία στα κεντρικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 17 Μαΐου

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Πέμπτη, 18 και την Παρασκευή, 19 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News