Κορυφώνεται… η μάχη της εξέδρας: Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας και Βαρουφάκης περιοδεύουν το σαββατοκύριακο στην Κρήτη

Κρήτη
Κορυφώνεται… η μάχη της εξέδρας: Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας και Βαρουφάκης περιοδεύουν το σαββατοκύριακο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικές από σήμερα οι αφίξεις, περιοδείες και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Κρήτη, στην τελευταία αυτή στροφή της προεκλογικής περιόδου

Στην κορύφωσή της περνά από σήμερα η “μάχη” της... εξέδρας στην Κρήτη, καθώς στην τελευταία αυτή στροφή της προεκλογικής περιόδου πυκνώνουν οι αφίξεις των πολιτικών αρχηγών, που συνοδεύονται φυσικά από ανοιχτές συγκεντρώσεις και ομιλίες, με σκοπό την ενδυνάμωση της συσπείρωσης, την “αλίευση” ενδεχομένως αναποφάσιστων ψηφοφόρων, αλλά και τη νίκη στη “μάχη” των τελευταίων εντυπώσεων...

Μπαίνοντας πλέον στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί αρχηγοί θα “παρελάσουν” από το νησί μας, πυκνώνοντας τις προεκλογικές τους περιοδείες στην κομβική - όπως επισημαίνεται σε όλες τις αναλύσεις - για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου περιφέρεια της Κρήτης...

Σε πλήρη αναβρασμό βρίσκονται φυσικά οι μηχανισμοί των κομμάτων εδώ στο νησί, που ανεβάζουν κι άλλο “στροφές”, ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες και “πινελιές” για τις καθόδους, επαφές και ανοιχτές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Ανδρουλάκης στα Χανιά, Κουτσούμπας στο Ηράκλειο

Η κορύφωση των περιοδειών ξεκινά με δυναμικό τρόπο για το νησί μας, καθώς σήμερα θα έχουμε ταυτόχρονα 2 πολιτικούς αρχηγούς επί κρητικού εδάφους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στα Χανιά, όπου μάλιστα και θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Μουσούρων (“Κάτωλας”). Επί κρητικού εδάφους επίσης, αλλά στο Ηράκλειο, θα βρεθεί σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στις 8:30 μ.μ. απόψε θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην οδό Ίδης, στο κέντρο του Ηρακλείου.

«Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην πολιτική προεκλογική συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:30 μ.μ. στο Μεϊντάνι (πεζόδρομος Ίδης), με σύνθημα: “Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!”.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα χαιρετίσουν: ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος εν αποστρατεία και υποψήφιος βουλευτής στον ν. Χανίων, ο Μανόλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στον ν. Ηρακλείου και ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ και υποψήφιος βουλευτής στον ν. Ηρακλείου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση για την αποψινή ομιλία Κουτσούμπα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ομιλίες Βαρουφάκη σε Χανιά και Ηράκλειο

Αύριο Κυριακή θα βρεθεί στην Κρήτη ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Η περιοδεία του στο νησί θα είναι διήμερη και με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό θα επισκεφτεί τις μεγάλες πόλεις του νησιού, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Μεθαύριο Δευτέρα, μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμπέσουν μαζί στο Ηράκλειο, πραγματοποιώντας και οι δύο ομιλίες!

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα, αύριο στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχίας για τη Ρήξη, Γιάνη Βαρουφάκη, στα Χανιά στα Νεώρια και μεθαύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ηράκλειο στα Λιοντάρια.

Στο κηποθέατρο η ομιλία Μητσοτάκη

Μεθαύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για ανοιχτή συγκέντρωση ο πρωθυπουργός. Ως προς τον χώρο της ομιλίας, στο τραπέζι είχαν πέσει τις προηγούμενες ημέρες διάφοροι χώροι, όπως η πλατεία Λιονταριών και το λιμάνι. Τελικά, όμως, προκρίθηκε άλλη επιλογή. Όπως έγινε γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 7 το βράδυ της 15ης Μαΐου στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”. Αν και το ακριβές πρόγραμμα της περιοδείας Μητσοτάκη δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, εξετάζεται από το “γαλάζιο” επιτελείο μία επίσκεψή του και στο Λασίθι.

Στις 17 Μαΐου ο Τσίπρας

“Σκυτάλη” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πάρει δύο ημέρες μετά, δηλαδή την Τετάρτη 17 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφτεί το Ηράκλειο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας θα μιλήσει σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στις 7:30 το βράδυ της τελευταίας Τετάρτης πριν τις εκλογές.

Κλείνει ο Ανδρουλάκης

Την Παρασκευή 19 Μαΐου, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, θα ξανακατέβει στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος αυτή τη φορά το Ηράκλειο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα κλείσει τον προεκλογικό αγώνα εδώ από τη γενέτειρά του, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας.

Η “αυλαία” των προεκλογικών περιοδειών στην Κρήτη είχε ανοίξει με τις επισκέψεις και ανοιχτές συγκεντρώσεις-ομιλίες που είχαν πραγματοποιήσει με διαφορά 48 μόλις ωρών στα Χανιά, και μάλιστα στον ίδιο χώρο, στο ενετικό λιμάνι της πόλης, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

Στις 27 και 28 Απριλίου είχαμε τη διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σε Χανιά και Ηράκλειο. Ακολούθησε η τριήμερη περιοδεία εδώ, και στους τέσσερις νομούς του νησιού, του προέδρου της Εθνικής Δημιουργίας, Θάνου Τζήμερου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News