Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Το ΠΑΓΝΗ τιμά τους αγωνιστές της Υγείας για το έργο τους

Κρήτη
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Το ΠΑΓΝΗ τιμά τους αγωνιστές της Υγείας για το έργο τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την Ελλάδα να είναι προτελευταία ανάμεσα στις 32 χώρες του ΟΟΣΑ με 3,4 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, η ασφαλής στελέχωση αποτελεί προτεραιότητα

Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών-τριών και των Μαιών-Μαιευτών, θα πραγματοποιηθεί προβολή οπτικοακουστικού υλικού του ΙCN (Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών) και των Νοσηλευτών και Μαιών του ΠΑΓΝΗ, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς το έργο τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00 στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ εύχεται «Χρόνια Πολλά στους Νοσηλευτές» που αγωνίζονται καθημερινά, παρά τις δύσκολες εργασιακές και υγειονομικές συνθήκες και παραθέτει μερικά στοιχεία για τη σημερινή ημέρα:

«Η Διεθνής Ημέρα Μαιών τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM), ενώ η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

“Οι νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας” αποτελεί μια παγκόσμια εκστρατεία που καθορίζει όλες τις προϋποθέσεις επένδυσης στους νοσηλευτές ώστε να βελτιώσουμε το μέλλον της υγείας.

Με την Ελλάδα να είναι προτελευταία ανάμεσα στις 32 χώρες του ΟΟΣΑ με 3,4 νοσηλευτές/1000 κατοίκους, η ασφαλής στελέχωση αποτελεί προτεραιότητα σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους πυλώνες ανάπτυξης, όπως η ασφάλεια και υγιεινή εργασίας, η εξασφάλιση θετικού εργασιακού περιβάλλοντος, η επένδυση στην εκπαίδευση, η εφαρμογή νοσηλευτικής φροντίδας σε όλες της τις διστάσεις κ.ά. Το σύστημα υγείας έχει άμεση ανάγκη από επαρκή αριθμό καλά εκπαιδευμένων νοσηλευτών ώστε να βελτιώσει την ποιότητα και να μειώσει τις επιπλοκές, τη διάρκεια νοσηλείας και το κόστος».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News