Εκλογές 2023: Στο «κόκκινο» οι προετοιμασίες στην Περιφέρεια Κρήτης - Μόλις 10 κόμματα έχουν καταθέσει εκλογικό υλικό (vid)

Κρήτη
Εκλογές 2023: Στο «κόκκινο» οι προετοιμασίες στην Περιφέρεια Κρήτης - Μόλις 10 κόμματα έχουν καταθέσει εκλογικό υλικό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής του εκλογικού υλικού - 543.908 οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην περιφέρεια Κρήτης - Στις 18 Μαΐου η παραλαβή και των ψηφοδελτίων

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης ενόψει των εθνικών εκλογών με σκοπό να σταχυολογήσουν το εκλογικό υλικό και εν συνεχεία να πάει στα εκλογικά τμήματα. Η διαδικασία είναι κοπιώδης, ενώ χθες Πέμπτη 11 Μαΐου, τελείωσε και η προθεσμία κατάθεσης εκλογικών ψηφοδελτίων από τα κόμματα. Μέχρι και τη δεδομένη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ μόνο 10 κόμματα έχουν στείλει στην Περιφέρεια Κρήτης εκλογικό υλικό από τα 31 που θα δώσουν μάχη για τη ψήφο των πολιτών,

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης  δουλεύουν μανιωδώς για να συγκεντρώσουν το εκλογικό υλικό, δηλαδή ψηφοδέλτια ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 21 Μαΐου. Δουλεύουν μέχρι το βράδυ, ενώ την ίδια στιγμή τα κόμματα έχουν προθεσμία μέχρι και σήμερα για να παραδώσουν το σχετικό υλικό.

Η διευθύντρια Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφέρειας Κρήτης, Βάσω Γαβρήλου μιλώντας στον τηλεοπτικό  φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV είπε: «Μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες), έχουμε παραλάβει εκλογικό υλικό από δέκα κόμματα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι η προθεσμία όπου τα πολιτικά κόμματα πρέπει να παραδώσουν σε μας τα ψηφοδέλτια»

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τα 31 κόμμα που έχουν ανακηρυχθεί για την εκλογική περιφέρεια της Κρήτης μόλις 10 κόμματα είχαν καταθέσει μέχρι και χθες εκλογικό υλικό.

«Οι χρόνοι είναι διαχειρήσιμοι και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να είμαστε έτοιμοι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μας αγχώνει που μέχρι στιγμής έχουμε εκλογικό υλικό από 10 κόμματα από τα 31 συνολικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια σημαντική προετοιμασία μπροστά μας» υποστήριξε η Μαρία Ραπτάκη στην ΚΡΗΤΗ-ΤV, η οποία είναι γενική διευθύντρια Εσωτερικών Λειτουργιών της Περιφέρειας Κρήτης

 Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχονται σε 543.908, χωρίς να περιλαμβάνονται οι ετεροδημότες , ενώ οι αντίστοιχος αριθμός στις βουλευτικές εκλογές του 2019, ανερχόταν στους 546.421.

Αυτό σημαίνει ότι ….2513 άτομα λιγότερα θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές στο νησί μας σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2019, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στο Νομό Λασιθίου.

«Τα εκλογικά τμήματα είναι 575 και υπάρχουν 6 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών» υπογράμμισε η κ. Γαβρήλου.

 Από την πλευρά της, η κ. Ραπτάκη σημείωσε: «Αυτό το εκλογικό υλικό προετοιμάζεται για να μπει σε σάκους την Πέμπτη λίγο πριν τις εκλογές και πηγαίνει στα εκλογικά τμήματα».

Είναι άξιο αναφοράς μεταξύ άλλων πως στις 18 μήνα θα προχωρήσει η τελευταία φάση προετοιμασίας του εκλογικού υλικού , με την παραλαβή των ψηφοδελτίων και την ταξινόμηση των σάκων ανά εκλογικό τμήμα από τους δήμους.

Σε αυτές τις εκλογές , προβλέπεται ειδικός χώρος υποδοχής  για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Θα υπάρχει χώρος για τα άτομα αυτά. Θα υπάρχει υπάλληλος του δήμου που θα τους κατευθύνει» είπε η κ. Γαβρήλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News