Στο «Green Sport Event» ιταλική αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο με το Ρέθυμνο Δήμο Καστενάζο

Κρήτη
Στο «Green Sport Event» ιταλική αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο με το Ρέθυμνο Δήμο Καστενάζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσκεψη 15 συνολικά εκπροσώπων του Δήμου Καστενάζο εντάσσεται στο πλαίσιο διεξαγωγής ενός πρότζεκτ που υλοποιεί η Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, μέσω του οποίου εγκαινιάστηκε και εξελίχθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνεργασία ενός σχολείου του Ρεθύμνου με αντίστοιχο του Καστενάζο

Τους τομείς σύμπραξης και τις δυνατότητες εγκαθίδρυσης στενής συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες των Δήμων τους, στο πλαίσιο αναθέρμανσης της Αδελφοποίησης που έχουν συνυπογράψει, θα εξετάσουν οι δήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης και Καστενάζο της Ιταλίας κ. Γκουμπελίνι Κάρλο (Gubelini Carlo) με τους αντιδημάρχους και στελέχη των δύο Δήμων, στο πλαίσιο επίσκεψης των θεσμικών εκπροσώπων του Δήμου Καστενάζο ,στο Ρέθυμνο.

Η επίσκεψη 15 συνολικά εκπροσώπων του Δήμου Καστενάζο, κατά το χρονικό διάστημα από Πέμπτη 11 έως Κυριακή 14 Μαΐου 2023, εντάσσεται στο πλαίσιο διεξαγωγής ενός πρότζεκτ που υλοποιεί η Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια με τίτλο «Περιβάλλον και Αθλητισμός», μέσω του οποίου εγκαινιάστηκε και εξελίχθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνεργασία ενός σχολείου του Ρεθύμνου με αντίστοιχο του Καστενάζο.

Στόχος του Προγράμματος είναι «η ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, ιδίως μεταξύ των νέων, για την προώθηση της σημασίας ενός μοντέλου ανοιχτής κοινωνίας και την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με προτεραιότητα στην ενέργεια, την ψηφιακή μετάβαση και τον αγώνα για τις ανισότητες».

Ο Δήμος Ρεθύμνης εντάχθηκε στις προγραμματισμένες δράσεις, τις οποίες χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, κατόπιν συμφωνίας των δημάρχων Ρεθύμνου και Καστενάζο, με την πολύτιμη συμβολή του συμπολίτη ιατρού κ. Γιώργου Ματθαιουδάκη, ο οποίος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Καστενάζο, υποστηρικτής της αδελφοποίησης με το Ρέθυμνο και για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μπολόνιας και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας, καθώς και του θερμού φίλου του Ρεθύμνου κ. Λουίτζι Μέγκολι, πρώην αντιδημάρχου Καστενάζο σε θέματα Πολιτισμού και αδελφοποιήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής 12 Μαΐου, κατά το χρονικό διάστημα 10.00 π.μ. - 11.30 π.μ., το «Green Sport Event». Πρόκειται για την κεντρική δράση του πρότζεκτ, περιβαλλοντικού και αθλητικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τρέξιμο και καθαρισμό του αμμώδους τμήματος της παραλίας, από το Λύκειο Ελληνίδων μέχρι τη Μαρίνα (Δελφίνι), με τη συνδρομή 40-50 μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Την ιταλική αντιπροσωπεία θα καλωσορίσουν ο Δημαρχεύων Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κρεβετζάκης (μια και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου απουσιάζει στο Μιλάνο λόγω της συμμετοχής του στο τελικό Συνέδριο των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Europe “Plasteco”, στο οποίο ο Δήμος Ρεθύμνης είναι επικεφαλής), ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λελεδάκης Δημήτρης και ο εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λαχνιδάκης Δημήτρης.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής με αφετηρία το χώρο γύρω από το παλιό Τελωνείο Ρεθύμνου, στην είσοδο του Ενετικού Λιμανιού και θα καταλήξει στο μνημείο με τα «Δελφίνια», στη Μαρίνα Ρεθύμνου, όπου θα γίνει απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και δώρων στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου.

Το Σάββατο, 13 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη υπό την Προεδρεία του δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη με τον δήμαρχο Καστενάζο κ. Κάρλο Γκουμπελίνι και τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Ρεθύμνου και Καστενάζο καθώς και υπηρεσιακών στελεχών των δύο Δήμων, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες και οι τομείς συνεργασίας Ρεθύμνου και Καστενάζο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News