Μαμουλάκης: «Καθρέφτης των πολιτικών Μητσοτάκη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - Κινδυνεύει από φτώχεια μία στις 3 οικογένειες»

Κρήτη
Μαμουλάκης: «Καθρέφτης των πολιτικών Μητσοτάκη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - Κινδυνεύει από φτώχεια μία στις 3 οικογένειες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο 11,4% ο πληθωρισμός στα τρόφιμα... Αυτή η πραγματικότητα πρέπει και θα αλλάξει στις 21 Μαΐου», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν ο καθρέφτης των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής – ΕΛΣΤΑΤ που, σύμφωνα με τον ίδιο, «αποδεικνύουν τη διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού στα τρόφιμα αλλά και το ότι 2.722.000 πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού».

Ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης αναλυτικότερα προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν ο καθρέφτης των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καταρρίπτουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί ευημερίας και ανάπτυξης και αποδεικνύουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Στο 11,4%  ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 1 στους 4 πολίτες, το 26,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Αν δε υπολογιστεί αυτό σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν έως το 2020, το ποσοστό ανεβαίνει στο 29,1%, αφορά δηλαδή περισσότερα από 3 εκατ. άτομα. Και αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα στοιχεία έχουν περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2021, καταλαβαίνουμε το τι ισχύει σήμερα.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει και θα αλλάξει. Στις 21 Μαΐου. Με το Συμβόλαιο για την Αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φέρνει τους πολλούς στο προσκήνιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News