Μάξιμος Σενετάκης: «Την 21η Μαΐου είναι η ώρα της Κρήτης να κάνει την διαφορά» (pics)

Κρήτη
Μάξιμος Σενετάκης: «Την 21η Μαΐου είναι η ώρα της Κρήτης να κάνει την διαφορά» (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κρήτη ψηφίζει Κυριάκο Κυβερνήτη. Δώστε δύναμη στον Κυριάκο να αλλάξει την Κρήτη για μας! Δώστε μου δύναμη να παραμείνω μάχιμος για σας». Με αυτές τις φράσεις έκλεισε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης.

Ο Μάξιμος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο που γέμισε την πλατεία Ελευθερίας στο πλευρά που βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο, σημειώνοντας ότι «η παρουσία σας σημαίνει πολλά για μένα. Σημαίνει ότι επιβραβεύετε την προσπάθεια μου. Σημαίνει ότι αναγνωρίζετε ότι παραμένω ο Μάξιμος που ξέρετε. Ο Μάξιμος που δεν ψεύδεται! Ο Μάξιμος που ενδιαφέρεται! Ο Μάξιμος που εργάζεται. Ο Μάξιμος που μάχεται!».

Στην πρώτη σειρά του κόσμου ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Βαγγέλης Καρκανάκης ο οποίος προλόγισε τον Μάξιμο, καθώς ο προσωπικός του φίλους, πρώην βουλευτής ΝΔ Βοιωτίας και νυν Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Καράμπελα.

Ο κ. Καρκανάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μάξιμο Σενετάκη που ως γραμματέας της Κ.Ο. ήταν πάντα δίπλα στην κομματική οργάνωση, ενώ αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε μαζί του τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε όλες τις κομματικές δραστηριότητες, ώστε το κόμμα να έχει μια ενωτική εμφάνιση και ουσία - κάτι που όπως είπε δεν χαρακτηριζόταν πάντα - με αποτέλεσμα “να κρατήσουμε ζωντανή και δραστήρια την κομματική μας οργάνωση στις δύσκολες περιόδους της πανδημίας και της καραντίνας που αντιμετωπίσαμε”. Και αυτό όπως τόνισε, έχει γεμίσει τον ίδιο και τα κομματικά στελέχη με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ότι η ΝΔ θα πετύχει και στο Ηράκλειο μια μεγάλη νίκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καράμπελας τόνισε πως «ο Μάξιμος Σενετάκης είναι ένας μεγάλος πολιτικός άνδρας, ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας πολύ καλός μου φίλος». Σημείωσε μάλιστα πως αυτό που χαρακτηρίζει τον Μάξιμο είναι «το ήθος, η εργατικότητα και η μαχητικότητα» και πως με τον Μάξιμο γνώρισε πως είναι να αγαπάει κανείς την Κρήτη, το νομό του, αλλά πολύ περισσότερο τον συνάνθρωπο του, να εργάζεται για τις επόμενες γενεές. «Θα τολμούσα να πω πως είστε πολύ τυχεροί που έχετε έναν τέτοιο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο». Κλείνοντας μάλιστα το χαιρετισμό του σημείωσε ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει ψηφοδέλτιο της ΝΔ που να μην έχει ένα σταυρό στον Μάξιμο».

Ο Μάξιμος Σενετάκης ανεβαίνοντας στο βήμα αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε για την παρουσία του Γιάννη Καράμπελα - ήταν μια έκπληξη των συνεργατών του - και ξεκίνησε την ομιλία ευχαριστώντας τον Βαγγέλη Καρκανάκη και στο πρόσωπο του «όλα τα παιδιά που δουλεύουν ακούραστα για να προάγουν τις ιδέες της παράταξής μας».

Ο Μάξιμος Σενετάκης ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά «είμαστε πολύ περισσότεροι από όλες τις προηγούμενες φορές που είχαμε συναντηθεί στο ίδιο σημείο».

Στη συνέχεια ο κ. Σενετάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό έργο παραθέτοντας αναλυτικά και με στοιχεία μια σειρά λόγους για τους οποίους η Ελλάδα του 2019 έχει διαφορά από την Ελλάδα του 2023. Διαφορά στην Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική, την Παιδεία, την Πολιτική Προστασία, την Οικονομία, την οργάνωση του Κράτους.

Ιδιαίτερα για την Κρήτη σημείωσε ότι «επιτελείται μια κοσμογονία. Έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού. Ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι τα μεγάλα, τα εμβληματικά έργα. Όμως δεν είναι μικρό πράγμα η ενεργειακή διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, που δίνει τέλος στις διακοπές ρεύματος και καθιστά την Κρήτη ενεργειακό κόμβο και παραγωγό ενέργειας. Ούτε είναι αμελητέες οι έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης. Γιατί κι αυτό έργο της ΝΔ είναι.

Και δεν είναι αμελητέα πολλά ακόμα που γίνονται και δρομολογούνται που κυριολεκτικά θα αλλάξουν την τύχη του νησιού για πάντα».

«Όλα αυτά», τόνισε «δεν γίνονται τυχαία. Έχουμε την τύχη να έχουμε κυβερνήτη από την Κρήτη! Έχουμε την τύχη η μέθοδος Μητσοτάκη να εφαρμόζεται στην Κρήτη! Και οι Κρητικοί ξέρουν να μην κλωτσάνε την τύχη τους. Οι Κρητικοί ξέρουν να συγκρίνουν και να κρίνουν. Οι Κρητικοί καταλαβαίνουν τις διαφορές μεταξύ εκείνων που τους πουλάνε φθηνές υποσχέσεις και εκείνων που τους κοιτούν στα μάτια και τους λένε αλήθειες. Οι Κρητικοί καταλαβαίνουν ποιοι κοκορεύονται και ποιοι μάχονται».

Για αυτό «την 21η Μαΐου είναι η ώρα να κάνουμε εμείς την διαφορά. Την 21η Μαΐου ψηφίζουμε αυτοδύναμη ΝΔ για να κρατήσουμε τη διαφορά της Ελλάδας του 2019 με την Ελλάδα του 2023. Την 21η Μαΐου ψηφίζουμε αυτοδύναμη ΝΔ για να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο τη διαφορά της Ελλάδας του 2023 με την Ελλάδα του 2027. Για να διώξουμε οριστικά τη λογική της μιζέριας, της απαισιοδοξίας, της Ψωροκώσταινας. Την 21η Μαΐου είναι η ώρα της Κρήτης να κάνει την διαφορά. Την 21η Μαίου οι Κρητικοί ψηφίζουν για την ανατροπή. Το Ηράκλειο ψηφίζει μια μεγάλη αλλαγή. Η Κρήτη ψηφίζει Κυριάκο Κυβερνήτη».

Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε livestreaming στις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων YouTube και Facebook καθώς και από αρκετές τοπικές ιστοσελίδες.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι

Συναντιόμαστε και πάλι εδώ!

Στο ίδιο σημείο, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε που σας ζήτησα τη δύναμη να εργαστώ για να γίνει το όνειρο μιας καλύτερης Κρήτης πραγματικότητα!

Συναντιόμαστε και πάλι εδώ!

Στο ίδιο σημείο, όπως και πριν από έντεκα χρόνια. Τότε που σας ζήτησα εντολή ευθύνης.

Συναντιόμαστε και πάλι εδώ! Στο ίδιο σημείο.

Όμως αυτή την φορά είμαστε ακόμα περισσότεροι! Πολύ περισσότεροι από τις προηγούμενες φορές!

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας!

Σημαίνει πολλά για μένα!

Σημαίνει ότι επιβραβεύετε την προσπάθεια μου.

Σημαίνει ότι αναγνωρίζετε ότι παραμένω ο Μάξιμος που ξέρετε.

Ο Μάξιμος που δεν ψεύδεται!

Ο Μάξιμος που ενδιαφέρεται!

Ο Μάξιμος που εργάζεται.

Ο Μάξιμος που μάχεται!

Σας ευχαριστώ!

Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω να πορεύομαι στον ίδιο δρόμο, με τον ίδιο τρόπο που πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια!

Φίλες και φίλοι

Όταν πριν από έντεκα χρόνια που κάνετε την τιμή να μου εμπιστευτείτε την εκπροσώπηση σας ανέλαβα την βαριά ευθύνη να σταθώ απέναντι στο παράλογο που επικρατούσε εκείνη την εποχή.

Ως νέος βουλευτής, όπως και ο Γιάννης, τότε πέσαμε στα βαθειά με την πρώτη. Κληθήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις.

Αποφάσεις που γίνονταν ακόμα δυσκολότερες υπό το καθεστώς των εκβιασμών και των απειλών.

Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Μια σκληρή δοκιμασία. Χωρίς να αναμένω σύντομα την επιδοκιμασία.

Χρειάστηκε να περιμένω αρκετά χρόνια.

Σήμερα όμως βλέποντας σας όλους εδώ κοντά μου, αισθάνομαι δικαιωμένος.

Δικαιωμένος που δεν υπέκυψα στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Δικαιωμένος που δεν πρόδωσα τις αρχές και τις αξίες μου.

Δικαιωμένος που έβαλα πάνω από όλα το καλό του τόπου μου.

Δικαιωμένος που από την πρώτη στιγμή πίστεψα στην αξία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δικαιωμένος που εργάζομαι διαρκώς και μόνο για την ενότητα της παράταξης.

Είμαι σίγουρος, ότι το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου θα δικαιώσει και εσάς που πιστεύετε σε μένα.

Θα δικαιώσει και όλους εσάς που πιστεύετε στις αξίες της παράταξης μας.

Θα δικαιώσει όλους εσάς που πιστεύετε στον σημερινό και αυριανό Πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φίλες και φίλοι

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι εξίσου κρίσιμη με την κάλπη του Μαϊου του 2012. Εξίσου κρίσιμη με την κάλπη του Ιανουαρίου του 2015. Εξίσου κρίσιμη με την κάλπη του Ιουλίου του 2019.

Και είναι κρίσιμη γιατί στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής υπάρχει μια ομοιότητα, αλλά αρκετές διαφορές, με τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Η ομοιότητα είναι πως οι δυνάμεις του λαϊκισμού, του ψέματος, της παραπληροφόρησης, του μίσους, του διχασμού, της μισαλλοδοξίας, δεν έχουν ηττηθεί κατά κράτος.

Εξακολουθούν να επιμένουν, να εκμεταλλευτούν την κόπωση των Ελλήνων από τη μακρά κρίση που οι ίδιοι επέτειναν και επιμήκυναν.

Εξακολουθούν να επιδιώκουν να οξύνουν την έμφυτη γκρίνια που χαρακτηρίζει τη φυλή μας προσπαθώντας να την μετατρέψουν σε άγονη οργή.

Οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική αναφορά. Έχουν όμως μια κοινή αναφορά.

Επενδύουν στο χάος και τρέφονται από την συμφορά.

Μιλούν για μεγάλα ιδανικά, όπως “Δικαιοσύνη Παντού”, “κοινωνική αλληλεγγύη”, “αξιοκρατία”, “ισότητα”. Όμως με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους τα υπονομεύουν.

Θα προτιμήσω να μην επεκταθώ.

Τόσα χρόνια τώρα πάθαμε και είμαι σίγουρος ότι τους μάθαμε.

Θα επιλέξω λοιπόν να επικεντρωθώ στις διαφορές.

Στις προηγούμενες αναμετρήσεις δίναμε την μάχη για να μην επέλθει η καταστροφή.

Σήμερα δίνουμε την μάχη για να έρθει η προκοπή!

Τότε δίναμε την μάχη για να δικαιολογήσουμε την οργή.

Σήμερα δίνουμε την μάχη για να επικρατήσει η λογική!

Τότε δίναμε την μάχη για να πείσουμε για αυτό που πρέπει να γίνει.

Σήμερα δίνουμε την μάχη για να δείξουμε αυτό που έχει γίνει.

Σήμερα δίνουμε την μάχη για να ολοκληρωθεί αυτό που έχει να γίνει.

Κι έχουν γίνει πολλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τόσα που έπρεπε να γίνουν και δεν γίνονταν και μόνο η ΝΔ και ένας ηγέτης όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούσαν να κάνουν.

Κι έχουν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Όλα αυτά που θέλουμε να γίνουν και που μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν το σχέδιο και την μέθοδο να κάνουν.

Και αυτό είναι που κάνει την διαφορά!

Η Ελλάδα του 2019 με την Ελλάδα του 2023 έχει διαφορά!

Η Ελλάδα του 2023 δεν είναι μια χώρα ξέφραγο αμπέλι για να μπαινοβγαίνουν λαθρομετανάστες και να εξαφανίζονται.

Ο ροές μειώθηκαν κατά 85% το 2020 και 79% το 2021.

Φυλαχτήκαν τα θαλάσσια σύνορα. 2.000 στελέχη του Λιμενικού μεριμνούν για αυτό.

Τους ευχαριστούμε!

Φυλαχτήκαν τα χερσαία σύνορα στον Έβρο. 1.680 νέοι συνοριοφύλακες μεριμνούν για αυτό.

Τους ευχαριστούμε.

Οι πολιτικές παροχής ασύλου εφαρμόστηκαν. Οι διαδικασίες ασύλου, απελάσεων και επιστροφών μειώθηκαν κατά 81%!

Οι δομές πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας βελτιώθηκαν.

Εικόνες ντροπής της Μόριας και της Ειδομένης δεν υπάρχουν πια. Και από τις 121 δομές του 2019 σήμερα υπάρχουν μόλις 33. Γιατί οι διαμένοντες αλλοδαποί από 91.000 που ήταν το 2019, σήμερα είναι λιγότεροι από 16.000. Γιατί μόνο μέσα στο 2022 πραγματοποιήθηκαν 148.000 αποτροπές.

Η Ελλάδα του 2023 δεν είναι υποχείριο στις αναθεωρητικές ορέξεις του Σουλτάνου.

Όταν επιχείρησε να μας δοκιμάσει με τον υβριδικό πόλεμο στον Έβρο, πήρε απάντηση. Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που επιχείρησε, απέτυχε.

Τα σύνορα φυλαχτήκαν.

Και η Ευρώπη αναγκάστηκε να καταλάβει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Και ότι η Ελλάδα είναι το όριο της Δύσης με την Ανατολή. Γεωγραφικά και μεταφορικά…

Όταν το καλοκαίρι του 2020 ο Σουλτάνος επιχείρησε και πάλι να μας δοκιμάσει στο Αιγαίο, πήρε και πάλι απάντηση.

Απέναντι του δεν βρήκε μια πολιτική ηγεσία πρόθυμη να του κάνει υποκλίσεις και να του στρώνει κόκκινο χαλί για να μας απειλεί μέσα στο σπίτι μας.

Απέναντι του βρήκε μια πολιτική ηγεσία αποφασισμένη και μια στρατιωτική ηγεσία ψυχωμένη με ικανότητα και επαγγελματισμό. Η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας απέτυχε.

Έκτοτε, το φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναπτερώθηκε. Η ελληνική διπλωματία ξεδιπλώθηκε.

Μέσα σε σύντομο διάστημα η αμυντική θωράκιση της χώρας αναβαθμίστηκε. Και ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας αναβαπτίστηκε.

Από τη μια, η Ελλάδα απέκτησε υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα. Και από την άλλη, ανέκτησε παραδοσιακούς φίλους και συμμάχους.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα γαλλικά Ραφάλ θα πετούσαν στον ουρανό του Αιγαίου με την γαλανόλευκη στα φτερά τους;

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι Γάλλοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι, θα συγκροτούσαν μαζί μας, ένα μέτωπο απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό;

Ποιος θα φανταζόταν ότι η επικράτεια της χώρας θα μεγάλωνε.

Γιατί η επέκταση των 12 ν.μ. ήταν επίτευγμα της ΝΔ. Ήταν εθνική επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Αυτό θα γράψει η Ιστορία!

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν γιατί εμείς δείξαμε αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας, χωρίς να περιμένουμε να το κάνουν άλλοι για μας.

Γιατί αν δεν είσαι ικανός να υπερασπιστείς το σπίτι σου δεν μπορείς να απαιτείς, πόσο μάλλον να εκλιπαρείς να το φυλάξει άλλος για σένα.

Έγιναν με επιμονή. Έγιναν με σχέδιο. Έγιναν με δουλειά και κυρίως με μέθοδο.

Την μέθοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Η Ελλάδα του 2023 είναι μια χώρα ασφαλής. Ιδέες τύπου, “ας δώσουμε κι δυο τρία νησιά” φαντάζουν γραφικές. Και προτροπές, τύπου “μην είμαστε μοναφαγάδες”στο Αιγαίο”, διασκεδαστικές.

Φίλε και φίλοι

Η ασφάλεια ήταν, είναι και θα είναι για μας πρωταρχικός σκοπός.

Διότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ευμάρεια.

Το Κράτος υπάρχει πρωτίστως για να μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών.

Και οι απειλές δεν είναι μόνο εξωτερικές. Είναι και εσωτερικές.

Και εδώ έγιναν πολλά.

Η Ελλάδα του 2023 διαθέτει Εθνικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Συστάθηκε κυριολεκτικά από την αρχή. Και πολύ σύντομα φάνηκε αποτελεσματική.

Για πρώτη φορά λειτούργησε το 112. Και οι όποιες αστοχίες το καλοκαίρι του 2021 με τις μεγάλες πυρκαγιές, έγιναν προτροπή για μια οργάνωση ακόμα πιο επαγγελματική.

Μέσα σε αυτή την οργάνωση εντάχθηκε και η Πυροσβεστική. Και το καλοκαίρι του 2022 ήταν το μεγάλο τεστ. Και παρότι υπήρξε σημαντική αύξηση των πυρκαγιών, το αποτέλεσμα ήταν σημαντικά μικρότερος αριθμός καμένων εκτάσεων.

Σήμερα, η Πολιτική Προστασία ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχα σώματα προηγμένων χωρών και οι πολίτες αισθάνονται τις ζωές και τις περιουσίες του περισσότερο ασφαλείς από ποτέ.

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Να το επαναλάβω;

Έγιναν με επιμονή. Έγιναν με σχέδιο. Έγιναν με δουλειά και κυρίως με μέθοδο.

Την μέθοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Φίλες και φίλοι

Αυτή η μέθοδος είναι πρωτόγνωρη σε πολιτική ηγεσία. Την είδατε να εφαρμόζεται παντού! Και είναι μια μέθοδος πετυχημένη.

Όχι με την έννοια μιας διαδικασίας που οδηγεί απαραίτητα στο τέλειο αποτέλεσμα. Αλλά με την έννοια μιας διαδικασίας που παράγει θετικό αποτέλεσμα. Διαδικασία που μπορεί διαρκώς να βελτιώνει το αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το μυστικό.

Και αυτή είναι η συμφωνία αλήθειας που κάναμε μαζί σας το 2019.

Δεν υποσχεθήκαμε ότι θα τα κάνουμε όλα τέλεια.

Δεν είπαμε ότι είμαστε οι τέλειοι. Ούτε οι αλάνθαστοι.

Υποσχεθήκαμε να εργαστούμε για το καλύτερο. Και μέσα από τα λάθη μας να γίνουμε καλύτεροι.

Η Ελλάδα του 2023 είναι μια χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Ποτέ δεν είπαμε ότι η Ελλάδα θα γίνει μέσα σε μια τετραετία η πιο αναπτυγμένη χώρα. Είπαμε όμως θα την βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Και αυτό έγινε. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Το αποδεικνύει η ζωή.

Το αποδεικνύουν οι 12 θετικές αξιολογήσεις που μας έχουν φέρει ένα σκαλί πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Το αποδεικνύουν οι μειώσεις 50 φόρων που αντιστοιχούν σε 7 δισ. Ελάφρυνση στις τσέπες όλων μας. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 34%. Έτσι αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα.

Το αποδεικνύει η έκρηξη των επενδύσεων. Είμαστε πρωταθλητές στις επενδύσεις στην Ευρώπη. Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί εμπιστεύονται πλέον την ελληνική οικονομία και η Ελλάδα σημειώνει την μεγαλύτερη βελτίωση, κατά 16 θέσεις στους δείκτες επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το αποδεικνύει η συνεχής αύξηση των εξαγωγών. Μόλις προχθές καταγράφηκε νέα άνοδος 5,7% για το μήνα Μάρτιο. Έχουμε φτάσει να εξάγουμε, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περισσότερο από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία.

Το αποδεικνύει η αύξηση των τουριστικών εσόδων.

Το αποδεικνύει η μείωση της ανεργίας. Σήμερα η απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 6,3%. Έχουν δημιουργηθεί 300.000 νέες θέσεις εργασίας κι έχουμε πετύχει ρεκόρ απασχόλησης 11ετίας με 4,2 εκ. θέσεις εργασίας.

Έτσι αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα. Έτσι, αυξήθηκαν κατά 10,6 δισ. τα δημόσια έσοδα. Έτσι πληρώνονται οι συντάξεις και μπορούν και αυξάνονται έπειτα από πολλά χρόνια. Έτσι μειώθηκε το χρέος κατά 40 μονάδες στο 169% του ΑΕΠ. Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους στην Ευρώπη.

Έτσι, αυξάνονται οι μισθοί. Και ο κατώτατος μισθός μισθός έχει φτάσει στα 780€ από 650€ μετά από τρεις διαδοχικές αυξήσεις.

Δεν έχουμε φτάσει ακόμα το επίπεδο των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Το προσεγγίζουμε όμως πλέον με ταχύτητα. Δεν αργεί ο καιρός που θα το φτάσουμε και θα το ξεπεράσουμε. Άλλωστε, ήδη τις έχουμε ξεπεράσει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Θυμάστε ποτέ η Ελλάδα να αναπτύσσεται δύο και τρεις φορές πιο γρήγορα από την υπόλοιπη Ευρώπη; 

Η Ελλάδα του 2023 είναι μια χώρα που αποκτά σύγχρονο σύστημα υγείας.

Είπαμε ότι θα βελτιώσουμε το ΕΣΥ. Και αυτό γίνεται.

Η πανδημία δεν προκάλεσε την κατάρρευση του συστήματος υγείας, όπως πολλοί προέβλεπαν ή θα ήθελαν. Έγινε ορόσημο για την αναβάθμιση του.

Οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 37% από 3,8 δισ. σε 5,2 δισ. 1,4 δισ. Επιπλέον στο Σύστημα Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αυξήθηκαν κατά 7.000 από το 2019. Οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού αυξήθηκαν κατά 10%.

1.5 δισ., μέσα του ταμείου ανάκαμψης διατίθενται για ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 157 κέντρων υγεία. Θεσπίστηκε ο δωρεάν προσωπικός γιατρός.

250 εκ. διατέθηκαν για το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων κι έγιναν πάνω από 100.000 δωρεάν μαστογραφίες όπου 6.000 γυναίκες ανακάλυψαν έγκαιρα το πρόβλημα και τους δόθηκε η δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν.

Σήμερα το ΕΣΥ με την πρόληψη πια να αποτελεί πραγματικότητα είναι καλύτερο οργανωμένο και περισσότερο εξοπλισμένο από ότι το 2019. Και παραμένει βασική προτεραιότητα για τη νέα τετραετία και προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα του 2023 είναι μια χώρα που επενδύει στην Παιδεία

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια προσλήφθηκαν 24.700 εκπαιδευτικοί.

Τα αγγλικά διδάσκονται στα νήπια.

Οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν 13%.

Διπλασιάστηκαν τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Δημιουργήθηκαν 25 πρότυπα επαγγελματικά λύκεια και 15 θεματικά και πειραματικά ΙΕΚ.

Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι πια ταμπού.

Η Ελλάδα του 2023 γίνεται επιτέλους Κράτος!

Λέγαμε ότι θέλουμε ένα κράτος με επιτελικό και εποπτικό ρόλο. Και δημιουργήσαμε το Επιτελικό Κράτος! Μια δομή που λοιδορήθηκε, αλλά αποδείχθηκε αποτελεσματική και παραγωγική.

Το Επιτελικό Κράτος οργάνωσε την Επιχείρηση Ελευθερία στην πανδημία.

Το Επιτελικό Κράτος οργάνωσε επιτυχημένα ένα σωρό μικρές επιχειρήσεις ελευθερίας που βελτίωσαν την καθημερινότητα του πολίτη και την βελτιώνουν συνεχώς.

Από την ανυπαρξία ουρών στα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών, μέχρι τη γρήγορη απονομή συντάξεων.

Και από την έγκαιρη καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής την περίοδο της πανδημίας μέχρι την καταβολή ενισχύσεων και επιδομάτων την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και του εισαγόμενου πληθωρισμού.

Όχι δεν γίναμε ξαφνικά κρατιστές. Είμαστε μεταρρυθμιστές!

Και το gov.gr είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση.

Περιλαμβάνει 1.521 υπηρεσίες προς τον πολίτη και έχει καλύψει μέχρι σήμερα 315 εκ. συναλλαγές.

Μεταρρυθμίζουμε το Κράτος, ώστε να μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές. Κοινωνικές πολιτικές. Πολιτικές που στηρίζουν τους πραγματικά ευάλωτους. Διότι αν δεν έχεις μια οργανωμένη και καλοκουρδισμένη κρατική δομή, καμία πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Αυτό σημαίνει κοινωνική ευαισθησία στην πράξη, όχι στα λόγια.

Το Επιτελικό Κράτος λοιπόν οργάνωσε, σχεδίασε και υλοποιεί ένα μακρόπνοο αναπτυξιακό σχέδιο για όλη τη χώρα και κυρίως για την ελληνική Περιφέρεια.

Ειδικά για την Κρήτη το σχέδιο αυτό είναι τόσο φιλόδοξο που όμοιο του δεν υπήρξε ποτέ!

Φίλες και φίλοι

Η Κρήτη του 2023 έχει διαφορά από την Κρήτη του 2019.

Μετατρέπεται σε μια περιοχή της χώρας με τεράστια γεωστρατηγική σημασία!

Είμασταν πάντα οι φτωχοί συγγενείς. Μια πλούσια και πολλά υποσχόμενη περιοχή της Ελλάδας που αρκούνταν σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Από το 2019 τα μεγάλα λόγια παραχώρησαν την θέση τους στα μεγάλα έργα!

Στην Κρήτη επιτελείται μια κοσμογονία. Έργα υποδομής που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού.

Ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι τα μεγάλα, τα εμβληματικά έργα.

Όμως δεν είναι μικρό πράγμα η ενεργειακή διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, που δίνει τέλος στις διακοπές ρεύματος και καθιστά την Κρήτη ενεργειακό κόμβο και παραγωγό ενέργειας.

Ούτε είναι αμελητέες οι έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης. Γιατί κι αυτό έργο της ΝΔ είναι.

Και δεν είναι αμελητέα πολλά ακόμα που γίνονται και δρομολογούνται που κυριολεκτικά θα αλλάξουν την τύχη του νησιού για πάντα.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία.

Έχουμε την τύχη να έχουμε κυβερνήτη από την Κρήτη!

Έχουμε την τύχη η μέθοδος Μητσοτάκη να εφαρμόζεται στην Κρήτη!

Και οι Κρητικοί ξέρουν να μην κλωτσάνε την τύχη τους.

Οι Κρητικοί ξέρουν να συγκρίνουν και να κρίνουν.

Οι Κρητικοί καταλαβαίνουν τις διαφορές μεταξύ εκείνων που τους πουλάνε φθηνές υποσχέσεις και εκείνων που τους κοιτούν στα μάτια και τους λένε αλήθειες.

Οι Κρητικοί καταλαβαίνουν ποιοι κοκορεύονται και ποιοι μάχονται.

Για αυτό

Την 21η Μαΐου είναι η ώρα να κάνουμε εμείς την διαφορά.

Την 21η Μαΐου ψηφίζουμε αυτοδύναμη ΝΔ για να κρατήσουμε τη διαφορά της Ελλάδας του 2019 με την Ελλάδα του 2023.

Την 21η Μαΐου ψηφίζουμε αυτοδύναμη ΝΔ για να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο τη διαφορά της Ελλάδας του 2023 με την Ελλάδα του 2027. Για να διώξουμε οριστικά τη λογική της μιζέριας, της απαισιοδοξίας, της Ψωροκώσταινας.

Την 21η Μαΐου είναι η ώρα της Κρήτης να κάνει την διαφορά.

Την 21η Μαίου οι Κρητικοί ψηφίζουν για την ανατροπή

Το Ηράκλειο ψηφίζει μια μεγάλη αλλαγή.

Η Κρήτη ψηφίζει Κυριάκο Κυβερνήτη.

Δώστε δύναμη στον Κυριάκο να αλλάξει την Κρήτη για μας!

Δώστε μου δύναμη να παραμείνω μάχιμος για σας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News