Καιρός: Φθινοπωρινές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Κρήτη - Πότε επιστρέφει η άνοιξη

Κρήτη
Καιρός: Φθινοπωρινές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Κρήτη - Πότε επιστρέφει η άνοιξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόβλεψη του καιρού για την Κρήτη από τον Κώστα Λαγουβάρδο

Φθινοπωρινό σκηνικό εν μέσω... άνοιξης θα συνεχίσουμε να έχουμε στην Κρήτη μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή 12 Μαΐου, ενώ το σαββατοκύριακο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και πάμε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Κάποιες βροχοπτώσεις αναμένονται για σήμερα Τετάρτη και για αύριο Πέμπτη στο νησί μας, αλλά θα σημειωθούν σε περιορισμένη έκταση και κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις προβλέψεις αυτές έκανε μιλώντας στο neakriti.gr ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Πέρα από κάποιες βροχές την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) και την Πέμπτη (σ.σ. αύριο) στο εσωτερικό του νησιού και πιο κοντά στους ορεινούς όγκους, δεν περιμένουμε κάτι άλλο ως προς τις βροχοπτώσεις. Απλά μέχρι την Παρασκευή οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Δηλαδή, αυτή την εποχή θα έπρεπε κανονικά οι μέγιστες να είναι στους 25 βαθμούς και τώρα είμαστε στους 21 με 22 βαθμούς. Δηλαδή έχουμε δύο με τρεις βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα», λέει στο neakriti.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος.

«Η απόκλιση δεν είναι μεγάλη. Σίγουρα όμως είμαστε στα πιο ψυχρά από τα κανονικά», σύμφωνα με τον ίδιο. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, ιδιαίτερα στην Κρήτη έχουν επικρατήσει ελάχιστες θερμοκρασίες χαμηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα, «σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) είχαμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη. Δηλαδή, για παράδειγμα, στο Τζερμιάδο είχαμε μόλις 3,5 βαθμούς και λόγω της άπνοιας. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην Κρήτη είχαμε τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το 3,5 που είχε το Τζερμιάδο στο Λασίθι ήταν η χαμηλότερη θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα», λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) γενικά έχουμε πολύ χαμηλές ταχύτητες ανέμων. Υπάρχει ένα βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, που θα επηρεάσει και την Κρήτη την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα), την Πέμπτη (σ.σ. αύριο) και την Παρασκευή στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Επομένως, αυτή η εβδομάδα θα είναι λίγο πιο ψυχρή από τα κανονικά», όπως εξήγησε ο Κώστας Λαγουβάρδος, χαρακτηρίζοντας το σκηνικό αυτό περισσότερο ως φθινοπωρινό και λιγότερο ως ανοιξιάτικο.

Μάλιστα, όπως είπε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, λόγω του ότι θα φυσάει περισσότερο αυτό το βοριαδάκι, ίσως να έχουμε περισσότερο την αίσθηση του κρύου.

«Το σαββατοκύριακο φαίνεται να αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Και θα μιλάμε για θερμοκρασίες στα κανονικά επίπεδα. Δηλαδή θα πάμε πάλι στους 25 βαθμούς οι μέγιστες και στους 8 έως 12 βαθμούς οι ελάχιστες θερμοκρασίες, σε ό,τι αφορά το νησί σας», κατέληξε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News