Μελίνα Παρασκάκη: Αποζημίωση 500.000 ευρώ στους γονείς της 4χρονης «για αποκατάσταση ψυχικής οδύνης»

Κρήτη
Μελίνα Παρασκάκη: Αποζημίωση 500.000 ευρώ στους γονείς της 4χρονης «για αποκατάσταση ψυχικής οδύνης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόφαση που εξέδωσε το προηγούμενο διάστημα το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, το Βενιζέλειο καλείται τώρα να καταβάλει στην οικογένεια της 4χρονης Μελίνας μισό εκατομμύριο ευρώ

Δικαιώνεται για πρώτη φορά η οικογένεια Παρασκάκη η οποία έχασε πριν από περίπου επτάμισι χρόνια το 4χρονο κοριτσάκι της, που κατέληξε αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια που είχε πραγματοποιηθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Με απόφαση που εξέδωσε το προηγούμενο διάστημα το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, το Βενιζέλειο καλείται τώρα να καταβάλει στην οικογένεια της 4χρονης Μελίνας το ποσό των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, υπήρξαν λάθη και παραλείψεις από την πλευρά του νοσοκομείου τα οποία συνδέονται με τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη και για τον λόγο αυτόν «θεμελιώνεται η σχετική αποζημιωτική ευθύνη για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν στενά συγγενικά πρόσωπα του άτυχου παιδιού». Έτσι, παρότι υπήρξε αθώωση της ιατρού-αναισθησιολόγου από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τόσο η ίδια όσο και το Νοσοκομείο υπήρξαν αμελείς κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους και δεν εφάρμοσαν ορθά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

Να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος έχει κάνει δεκτή την αναίρεση του αρμόδιου αντεισαγγελέα σε ό,τι αφορά την εκδίκαση και του ποινικού σκέλους της υπόθεσης στο Εφετείο, με το δικαστήριο να αναμένεται να διεξαχθεί σύντομα.

Για την απόφαση, ωστόσο, του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου αναμένεται ότι από την πλευρά του νοσοκομείου θα ασκηθεί έφεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News