Η «μάχη» της εξέδρας στην Κρήτη - Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στο Ηράκλειο

Κρήτη
Η «μάχη» της εξέδρας στην Κρήτη - Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ένας μετά τον άλλο θα “παρελάσουν” από το νησί μας οι πολιτικοί αρχηγοί, με τα κομματικά επιτελεία να δίνουν μεγάλο βάρος στην κομβική εκλογική περιφέρεια της Κρήτης

Ο ένας μετά τον άλλο θα “παρελάσουν” τις προσεχείς ημέρες από το νησί μας οι πολιτικοί αρχηγοί, “πυκνώνοντας” τις προεκλογικές τους περιοδείες στην κομβική - όπως επισημαίνεται σε όλες τις αναλύσεις - για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου περιφέρεια της Κρήτης...

Μετρώντας αντίστροφα πλέον για τη μεγάλη εκλογική μάχη, οι μηχανισμοί των κομμάτων εδώ στο νησί ανεβάζουν κι άλλο “στροφές”, ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες και πινελιές για τις καθόδους, επαφές και ανοιχτές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Στην τελευταία αυτή “στροφή” της προεκλογικής εκστρατείας, είναι εμφανές ότι όλα τα κόμματα εστιάζουν πλέον στη “μάχη” της... εξέδρας στην Κρήτη, “μάχη” που έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων σίγουρα θα αφήσει ένα έντονο αποτύπωμα και θα αποτελέσει θέμα έντονης συζήτησης μια “ανάσα” πριν από την προσέλευση στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η “αυλαία” των προεκλογικών περιοδειών στην Κρήτη είχε ανοίξει, με τις επισκέψεις και ανοιχτές συγκεντρώσεις-ομιλίες που είχαν πραγματοποιήσει με διαφορά 48 μόλις ωρών στα Χανιά, και μάλιστα στον ίδιο χώρο, στο ενετικό λιμάνι της πόλης, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

Στις 27 και 28 Απριλίου είχαμε τη διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου σε Χανιά και Ηράκλειο. Τις προάλλες πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία εδώ, και στους τέσσερις νομούς του νησιού, ο πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας Θάνος Τζήμερος.

Διπλή κάθοδος το Σάββατο

Οι επόμενες αφίξεις αναμένονται το Σάββατο 13 Μαΐου, με δύο μάλιστα πολιτικούς αρχηγούς. Το Σάββατο θα βρεθεί στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, όπου μάλιστα και θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία.

Όπως ενημερώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χανίων, η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Μουσούρων (“Κάτωλας”).

Την ίδια μέρα θα βρεθεί επί κρητικού εδάφους, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ, το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου, στις 8:30, έχει προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση στην οδό Ίδης, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Βαρουφάκης στα Λιοντάρια

Μία ημέρα μετά, δηλαδή την Κυριακή 14 Μαΐου, θα βρεθεί στην Κρήτη ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Η περιοδεία του στο νησί θα είναι διήμερη και με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό θα επισκεφτεί τις μεγάλες πόλεις του νησιού, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμπέσουν μαζί στο Ηράκλειο, πραγματοποιώντας και οι δύο ομιλίες! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία των Λιονταριών.

Στο κηποθέατρο η ομιλία Μητσοτάκη

Το ίδιο βράδυ της Δευτέρας 15 Μαΐου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για ανοιχτή συγκέντρωση ο πρωθυπουργός.

Η ημερομηνία της καθόδου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο είχε “κλειδώσει” εδώ και αρκετές ημέρες. Εκείνο που παρέμενε ανοιχτό ήταν η επιλογή του χώρου της κεντρικής συγκέντρωσης.

Στο τραπέζι είχαν πέσει τις προηγούμενες ημέρες διάφοροι χώροι, όπως η πλατεία Λιονταριών και το λιμάνι. Τελικά όμως προκρίθηκε άλλη επιλογή. Όπως έγινε γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει το βράδυ της 15ης Μαΐου στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, με πιθανότερη ώρα τις 7:30 μ.μ.

Ομιλία και στον Άγιο Νικόλαο;

Αν και το ακριβές πρόγραμμα της περιοδείας Μητσοτάκη δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, εξετάζεται σοβαρά από το “γαλάζιο” επιτελείο μια επίσκεψη και στο Λασίθι.

Εφόσον όντως “κλειδώσει” αυτό, τότε ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα απευθυνθεί και θα χαιρετήσει τον κόσμο, κάνοντας και μια βόλτα στην πόλη.

Στις 17 Μαΐου ο Τσίπρας

“Σκυτάλη” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πάρει δύο ημέρες μετά, δηλαδή την Τετάρτη 17 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφτεί το Ηράκλειο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας θα μιλήσει σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, στις 8 το βράδυ της τελευταίας Τετάρτης πριν τις εκλογές.

Κλείνει ο Ανδρουλάκης

Την Παρασκευή 19 Μαΐου, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, θα ξανακατέβει στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος αυτή τη φορά το Ηράκλειο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα κλείσει τον προεκλογικό αγώνα εδώ από τη γενέτειρά του, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, κατά τις 7-7:30, στην πλατεία Ελευθερίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News