Ηράκλειο: Τον έπιασαν έξω από το σπίτι του με μια σακούλα λαθραία τσιγάρα - Κατασχέθηκαν πάνω από 4.300 ευρώ

Κρήτη
Ηράκλειο: Τον έπιασαν έξω από το σπίτι του με μια σακούλα λαθραία τσιγάρα - Κατασχέθηκαν πάνω από 4.300 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από έλεγχο που έγινε σπίτι του βρέθηκαν 382 πακέτα τσιγάρα και 218 συσκευασίες καπνού

Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες της Τρίτης 9 Μαΐου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) - Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας'' καθώς και για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια”.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να εξέρχεται της οικίας του στο Ηράκλειο και να κατέχει μία νάιλον σακούλα που περιείχε 20 πακέτα τσιγάρα στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης και ακινητοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου βρέθηκαν επιπλέον 382 πακέτα τσιγάρα και 218 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω λαθραία καπνικά προϊόντα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί τους ανέρχονται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 4.336,14 €.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News