Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Χρηματοδοτείται η μελέτη για την ανέγερση νέου κτιρίου

Κρήτη
Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Χρηματοδοτείται η μελέτη για την ανέγερση νέου κτιρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματοδοτείται η μελέτη για την ανέγερση νέου κτιρίου με ποσό ύψους 233.000 ευρώ

Το θέμα της καθυστέρησης της  χρηματοδότησης της μελέτης του νέου σύγχρονου κτιρίου που θα φιλοξενήσει το μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λασιθίου στο Καβούσι Ιεράπετρας, είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ν. Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Υπουργός  Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης γνωστοποίησε προχθές στο δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, επιχορηγείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 232.967 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών  της ανέγερσης νέου σύγχρονου διδακτηρίου στο Καβούσι.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης ενημερωτικής συνάντησης και εφ’ όλης  της ύλης συζήτηση για τη λειτουργία και την εξέλιξη του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου παρευρέθηκε προχθές ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης σε σχετική συνάντηση  στο Καβούσι. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, κ. Μαριάνα Χαϊτα, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, η δημοτική Σύμβουλος, κ. Ελένη Βλάσση, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καβουσίου, κ. Μαρία Χαλκιαδάκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ.α. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, επιχορηγείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 232.967 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών ανέγερσης νέου σύγχρονου διδακτηρίου.

«Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και για να επιτύχουμε τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου του νομού Λασιθίου στο  Καβούσι, αλλά και για τη χρηματοδότηση τόσο της μελέτης όσο και της κατασκευής νέου κτιρίου. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώς αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών μας και τη συνέχεια της υλοποίησης του οράματός μας. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει η στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου σε ένα σύγχρονο κτίριο, όπου οι μαθητές θα μπορούν να αναπτύξουν στον μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους.

Μετά και τη χρηματοδότηση θα «τρέξουμε» τάχιστα τις διαδικασίες με τη δημοπράτηση της μελέτης, ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν στο Καβούσι ένα Μουσικό Σχολείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου ολοκληρώνει τον επόμενο μήνα τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στο παλιό σχολείο του Καβουσίου και φέτος θα έχει απόφοιτους μαθητές που θα πρέπει να εγγραφούν στο Μουσικό Λύκειο. Για το λόγο αυτό είναι πρώτης προτεραιότητας η κατασκευή του νέου κτηρίου ώστε να μπορέσει να στεγάσει  τις ανάγκες του μουσικού Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς οι εγγραφές των μαθητών κάθε χρόνο ακολουθούν αυξητική πορεία  και οι  κτηριακές ανάγκες μεγαλώνουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News