Νίκος Ηγουμενίδης για την επέτειο των εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού

Κρήτη
Νίκος Ηγουμενίδης για την επέτειο των εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε περήφανοι για ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής και του φασισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ηγουμενίδης

Με αφορμή την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 9η Μαΐου αποτελεί ιστορική ημέρα μνήμης και τιμής για τους λαούς που έδωσαν έναν ηρωικό αγώνα τσακίζοντας το τέρας του ναζισμού και του φασισμού. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, τιμούμε την αντιφασιστική νίκη των λαών και τους χιλιάδες αγωνιστές και τις χιλιάδες αγωνίστριες που έδωσαν ανιδιοτελώς τη ζωή τους για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη, και είμαστε περήφανοι για ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής και του φασισμού. Δεν σταματάμε να υπογραμμίζουμε πως στο τραπέζι παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες οι γερμανικές οφειλές για τις οποίες είναι ιστορικό χρέος να διεκδικηθεί η νομική πλέον οδός που ορίζει το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής. Οφείλουμε να διδαχθούμε από τους αγώνες και από το μήνυμα που στέλνει παγκοσμίως μια τέτοια ημέρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News