Γιώργος Παπανδρέου στην «Κρήτη TV»: Πρόβλημά μου δεν ήταν να κρατήσω την καρέκλα, αλλά να πάει η χώρα μπροστά

Κρήτη
Γιώργος Παπανδρέου στην «Κρήτη TV»: Πρόβλημά μου δεν ήταν να κρατήσω την καρέκλα, αλλά να πάει η χώρα μπροστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αποδοχή εκ μέρους του της πρότασης που του είχε γίνει τότε από τον Αντώνη Σαμαρά να μην αναλάβει ο ίδιος τη θέση του πρωθυπουργού, παρά το ότι είχε, όπως είπε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, «το 45% των ψήφων του ελληνικού λαού» - Δείτε τη συνέντευξη

Για την προ ετών κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ, αλλά και τη σπουδαιότητα του ρόλου της αντιπολίτευσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο μίλησε, μεταξύ άλλων, χθες το βράδυ, στην εκπομπή “Αντιθέσεις” και τον Γιώργο Σαχίνη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αποδοχή εκ μέρους του της πρότασης που του είχε γίνει τότε από τον Αντώνη Σαμαρά να μην αναλάβει ο ίδιος τη θέση του πρωθυπουργού, παρά το ότι είχε, όπως είπε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, «το 45% των ψήφων του ελληνικού λαού».

Δείτε τη συνέντευξη

«Το σύστημά μας δεν εκλέγει πρωθυπουργό, εκλέγει κόμματα. Υπάρχει όμως μια πτώση και των δύο κομμάτων και θα έλεγα ότι αυτό έχει σχέση και με τους αρχηγούς τους. Ψάχνει για κάτι διαφορετικό ο κόσμος. Και αυτός ο άγνωστος Χ μπορεί να είναι κάτι που θέλει. Αλλά θα σας έλεγα ότι δεν είναι τόσο πολύ τα πρόσωπα... Θα μιλήσουν και τα πρόσωπα. Είναι οι πολιτικές. Και το ερώτημα είναι αν μπορούν αυτά τα δύο πρόσωπα να υπηρετήσουν αυτές τις πολιτικές. Το πολιτικό πρόγραμμα είναι το βασικό. Από ’κει και πέρα, η σύνθεση της κυβέρνησης λογικό είναι να υπάρξει μια συζήτηση (σ.σ. για αυτή)», ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Σαχίνη και στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Παπανδρέου.

«Εγώ είχα το 45% των ψήφων του ελληνικού λαού. Και μου έθεσε ο κ. Σαμαράς για να συνεργαστούμε όρο να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός. Εγώ το αποδέχτηκα. Και το αποδέχτηκα επειδή το πρόβλημά μου δεν ήταν να κρατήσω την καρέκλα. Το πρόβλημά μου ήταν να πάει η χώρα μπροστά, να σωθεί, να αποφύγουμε τη χρεωκοπία, να προχωρήσει το μεγάλο “κούρεμα”. Κι έβαλα όρο κι εγώ “ωραία, θα φύγω από αυτή τη θέση, θα βρούμε ποιος θα μπει ως πρωθυπουργός, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα. Κι αν δεν υπάρξει συμφωνία, εμείς κι ως αντιπολίτευση μπορούμε να παίξουμε ρόλο. Μην ξεχνάτε ότι η φωνή της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντική», επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή “Αντιθέσεις”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News