«Green School by Τράπεζα Χανίων»: Πρότυποι βοτανικοί κήποι σε γυμνάσια της πόλης (pics)

Κρήτη
«Green School by Τράπεζα Χανίων»: Πρότυποι βοτανικοί κήποι σε γυμνάσια της πόλης (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια δράση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων που ενώνει δυνάμεις με την Περιβαλλοντική Συμμαχία της we4all, δημιουργώντας πρότυπους βοτανικούς κήπους με ενδημικά και μελισσοκομικά φυτά σε προαύλιους χώρους σχολείων, με στόχο την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για το περιβάλλον

Με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι το νέο πρόγραμμα που υλοποιεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Το «Green School by Τράπεζα Χανίων», ενώνει δυνάμεις με την Περιβαλλοντική Συμμαχία της we4all, δημιουργώντας πρότυπους βοτανικούς κήπους με ενδημικά και μελισσοκομικά φυτά σε προαύλιους χώρους σχολείων, με στόχο την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για το περιβάλλον.

Η αρχή έγινε χθες, στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων, όπου η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου δημιούργησε τον δικό της βοτανικό κήπο, με τη βοήθεια εθελοντών της we4all και χάρη στη χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. «Πάνω από μια δεκαετία τώρα, η Τράπεζα Χανίων υλοποιεί πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με δράσεις για την υποστήριξη της κοινωνίας ,την προώθηση του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα περιβαλλοντική δράση σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό we4all. Το πρόγραμμα “Green School by Trapeza Chanion” έχει ως στρατηγικό στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γυμνασίου για την προστασία του περιβάλλοντος» εξήγησε ο κ. Ιάκωβος Ρούσος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Η συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία we4all, γίνεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης για την αειφορία «Πράσινο Μέλλον». Όπως τόνισε η κ. Νάντια Αϊβάτογλου ,στέλεχος της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, η χαρά για την υλοποίηση της δράσης είναι μεγάλη. «Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και μαζί με την περιβαλλοντική συμμαχία we4all περιμένουμε τις συμμετοχές κι άλλων σχολείων ,από τα Χανιά, εκτός Χανίων και εκτός Κρήτης» σημείωσε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση των μαθητών μέσα στην τάξη, για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για τις απλές, πρακτικές λύσεις που οι ίδιοι μπορούν να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. «Προσπαθούμε μέσα από τα προγράμματα μας να μεταφέρουμε στα παιδιά το αίσθημα της ευθύνης ,να είναι υπεύθυνοι άνθρωποι σ αυτό τον κόσμο και να ζουν μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα», τόνισε η κ. Νάντια Φαγούδη από την Περιβαλλοντική Συμμαχία We4all.

Το τελευταίο και σπουδαιότερο μέρος είναι η δράση δημιουργίας μικρών βοτανικών κήπων μέσα στο προαύλιο του σχολείου, όπου τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι το να είναι υπεύθυνοι πολίτες και να σέβονται ό,τι τους "περιβάλλει" όχι μόνο δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι και μια φυσική, ευχάριστη δραστηριότητα που κρίνεται απαραίτητη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την αειφορία Green Future είναι διαμορφωμένο ώστε να εστιάζει σε καλές πρακτικές πάνω σε ορισμένα πιο σύνθετα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως είναι η σπατάλη τροφίμων , η βιομηχανία της γρήγορης μόδας , η εντατική γεωργία, η εντατική κτηνοτροφία και η υπεραλίευση.

Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο 6ο Γυμνάσιο Χανίων, ενώ θα ακολουθήσουν για φέτος, δύο ακόμα σχολεία της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News