«Μάχη» για μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Κρήτη
«Μάχη» για μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο αναμένεται και φέτος το ενδιαφέρον των οικογενειών για την εξασφάλιση μιας δωρεάν θέσης στις δημόσιες δομές προσχολικής αγωγής, την ίδια στιγμή ωστόσο παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες σε σχέση με την ζήτηση

Ανοίγει αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Χανίων. Τεράστιο αναμένεται και φέτος το ενδιαφέρον των οικογενειών για την εξασφάλιση μιας δωρεάν θέσης στις δημόσιες δομές προσχολικής αγωγής.

Φέτος θα εξυπηρετηθούν συνολικά επτακόσια παιδιά ωφελούμενων οικογενειών, μαζί με τα voucher του Υπουργείου, ενώ η διαδικασία που αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου, αφορά στις 177 θέσεις του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., από τις οποίες οι 158 είναι θέσεις νηπίων και μόλις 19 είναι βρεφών.

Μαζί με τις επιδοτούμενες θέσεις μέσω ΕΣΠΑ, οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου θα ανέλθουν σε ενενήντα επτά. Ο αριθμός πάντως των ενδιαφερόμενων οικογενειών, υπολογίζεται και φέτος σε πάνω από χίλιους. Έτσι μεγάλος αριθμός παιδιών προσχολικής αγωγής αναμένεται να μείνει εκτός δημοσίων δομών, με τους γονείς να είναι αναγκασμένοι είτε να αναζητήσουν ιδιωτικό παιδικό σταθμό - όπου το κόστος είναι για τις περισσότερες οικογένειες δυσβάσταχτό (από 300 έως 450 ευρώ μηνιαίως) - είτε να ελπίζουν σε μια δωρεάν θέση με χορήγηση voucher μέσω ΕΣΠΑ..

Την ίδια στιγμή, η υποστελέχωση παραμένει το μεγάλο αγκάθι στη λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Στέλιο Βαλυράκη, «θα έπρεπε να το δουν οι κυβερνώντες των τελευταίων χρόνων κι από ότι βλέπω δεν το αντιλαμβάνονται αλλά εστιάζουν λανθασμένα στα βάουτσερ. Προσπαθούν να κάνουν κοινωνική πολιτική με αυτά ,κάτι το οποίο είναι αποτυχημένο όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά με τη φετινή διαδικασία, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μία περίοδο προσαρμογής των βρεφονηπιακών σταθμών στο νέο Προεδρικό Διάταγμα, ενώ το μεγάλο στοίχημα και στόχος του Οργανισμού είναι να διατηρούμε, όσο μπορούμε, τον αριθμό των εγγραφόμενων παιδιών σταθερό χρόνο με τον χρόνο και αυτό απ’ ότι φαίνεται, επιτυγχάνεται και φέτος».

Όλες οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση dokoipp.aitiseispoliton.gr με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις να είναι αναρτημένες στην ίδια σελίδα. Για τα παιδικά τμήματα, εγγράφονται νήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2020 έως και 28-2-2021 και για τα βρεφικά τμήματα, τα βρέφη που έχουν γεννηθεί από 1-3-2021 έως και 28-2-2022.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Ειρήνη Τζιράκη, κάλεσε τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο κατά τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, όσο και κατά την οριστική υποβολή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. «Θα πρέπει όποιος συμπληρώσει την αίτηση να διαβάσει καλά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις για να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις» σημείωσε. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρινίσεις, απορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, κατά την περίοδο των αιτήσεων, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , στο τηλέφωνο 2821341629 και με email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση των αιτήσεων εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου ενώ για μία εβδομάδα μετά, θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης συμπληρωματικών δικαιολογητικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News