Ντροπιαστικές εικόνες: Οστά νεκρών σε κοινή θέα και ανοιγμένα μνήματα στα Βασιλικά Ανώγεια (pics)

Κρήτη
Ντροπιαστικές εικόνες: Οστά νεκρών σε κοινή θέα και ανοιγμένα μνήματα στα Βασιλικά Ανώγεια (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο μακάβριο θέαμα στο παλιό νεκροταφείο των Βασιλικών Ανωγείων μοιάζει με εικόνα από ταινία θρίλερ

Δεν «σηκώνει» καμία περιγραφή αυτό που αντικρίζει ο καθένας που θα επισκεφτεί το παλιό νεκροταφείο του χωριού των Βασιλικών Ανωγείων, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μακάβριο θέαμα, που μοιάζει σα να έχει βγει από ταινία θρίλερ.

Τάφοι ανοιχτοί, οστά που βρίσκονται έξω από τα μνήματα, έκθετα σε κοινή θέα και ακόμη χειρότερα διάσπαρτα στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού κοιμητηρίου, χόρτα ξερά που καλύπτουν τα μνήματα και μια εκκλησία που δε μοιάζει καθόλου ως τέτοια, με τη σκεπή της να έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, παρατημένη στο πέρασμα των χρόνων.

Πραγματική ύβρις για τους νεκρούς, τα οστά των οποίων έχουν "βγει" κυριολεκτικά έξω από τα μνήματα, ανάμεσα στα ξερόχορτα και τις σπασμένες πέτρες. 

Αποκαρδιωτικές εικόνες, με τις λέξεις «απόλυτη εγκατάλειψη» και «αδιαφορία» να είναι οι μόνες που δυστυχώς ταιριάζουν στον χώρο, ο οποίος θα έπρεπε κανονικά να είναι άκρως περιποιημένος και καθαρός, όπως αρμόζει στους νεκρούς με βάση και το θρησκευτικό αίσθημα που υποτίθεται ότι μας διακατέχει και ως λαό από αρχαιοτάτων χρόνων.

Δείτε τις ντροπιαστικές εικόνες: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News