Κρήτη

Την συζήτηση για τον ΒΟΑΚ ζητά ο Κουκιαδάκης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τι ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο με επιστολή του προς τον πρόεδρο

Με μια νέα παρέμβαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ευριπίδης Κουκιαδάκης ζητά από το Δημοτικό συμβούλιο μια 5λεπτη παρέμβαση για τον ΒΟΑΚ.

Ο κ. Κουκιαδάκης απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε, όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, στις 6 Απριλίου 2023 η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ εξέδωσε την 27000/1983 απόφαση της με την οποία ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης» ( τμήματα «παράκαμψης» των πόλεων Χανίων- Ρεθύμνης και Ηρακλείου), αγνοώντας πλήρως την 334/13/12/2022 σχεδόν Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με την οποία συμπληρώθηκε η με αριθμό 182/2022 (αρχική) απόφαση ίδιου Συμβουλίου.

Με την απόφαση αυτή - αν δεν «ανακληθεί»!! από την επόμενη Κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, η αν δεν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας-ΜΟΝΙΜΟΠΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, παρά τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το αντίθετο, Αν και η περίοδος είναι «ύποπτη», λόγω των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, κυρίως για όσους φιλοδοξούν να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να υπερασπισθούμε την πόλη μας, αν πραγματικά εμπιστευόμαστε την ορθότητα των ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων μας.

Πρέπει δηλαδή να κατανοηθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους ότι προέχει το συμφέρον της Κρήτης και των κατοίκων της και όχι των παρατάξεων μας. Έτσι, τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης κυρίως, αλλά και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Κρήτης, έχουν χρέος να αναδείξουν το μείζον αυτό πρόβλημα και να διεκδικήσουν από κοινού και χωρίς εκπτώσεις την υλοποίηση των παραπάνω ρεαλιστικών αποφάσεων τους, οι οποίες δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπόψη.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα αυτού, σας παρακαλούμε να μας επιτρέψετε μία πεντάλεπτη ενημερωτική παρέμβαση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια