default-image

Με Αποστολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο - Ενθουσιασμός για τον Γιώργο Παπανδρέου στη Μεσαρά

Κρήτη
Με Αποστολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο - Ενθουσιασμός για τον Γιώργο Παπανδρέου στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” στο Πολύκεντρο των Μοιρών, όπου ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο Ηράκλειο

Ενθουσιασμός το βράδυ της Κυριακής 7 Μαΐου, στη Μεσαρά για τον Γιώργο Παπανδρέου. Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” στο Πολύκεντρο των Μοιρών, όπου ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο Ηράκλειο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην Κρήτη, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Πριν την έναρξη της ομιλίας του, το κοινό ζητωκραύγαζε το όνομά του, ενώ δέκτης θετικών σχολίων έγινε και κατά την είσοδό του στην περιοχή της Μεσαράς.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ως ένα πρόγραμμα που μπορεί να φέρει λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας ήταν τα κοινωνικά προβλήματα του κόσμου, με τον ίδιο να τονίζει πως προβλήματα όπως η φτωχοποίηση πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα από την επόμενη κυβέρνηση. Ο δεύτερος άξονας αφορούσε το ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα κάλεσε τον κόσμο από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, και όχι μόνο, να δώσει ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί μια υγιή προοδευτική πολιτική δύναμη, που σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται ούτε με τη Ν.Δ. ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Και ο τρίτος άξονας αφορούσε στο όνομα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και το υπαρκτό φαινόμενο πολιτικές δυνάμεις να καπηλεύονται το όνομά του.

Και κατά το τέλος της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε.

Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο κ. Λάμπρος Αντωνόπουλος κάλεσε την καθεμία και τον καθένα υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο Ηράκλειο να ανέβει στο βήμα, όπου μαζί με το ονοματεπώνυμο, ανέφερε και την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στο Ηράκλειο, είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Λάμπρος Βαμβακάς, Ελένη Βατσινά, Αμαλία Βεϊσάκη, Φραγκίσκος Λαμπρινός, Ελένη Μαραγκάκη, Παύλος Μπαριτάκης, Γιώργος Ξυλούρης (Καντρής), Φραγκίσκος Παρασύρης, Χρήστος Στρατάκης και Χρυσάνθη (Σάντυ) Χαλκιαδάκη-Αλεξάκη.

«Πρωτιά στον νομό και δύο έδρες»

Παρόντες στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση ήταν στελέχη του κόμματος από κάθε γωνιά της Κρήτης. Τον λόγο πήρε αρχικά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. του Ηρακλείου, Λάμπρος Αντωνόπουλος, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα, πως το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Όπως ανέφερε, «η δημοκρατική παράταξη επέστρεψε και θα είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Με ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο, ενδυναμωμένο, έτοιμο να φέρει την πρωτιά στον νομό και τουλάχιστον δύο κοινοβουλευτικές έδρες».

Στην προσφώνησή τους, ο κ. Αντωνόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Προτείνουμε μια υπεύθυνη πολιτική θέσεων και προτάσεων, που επαναφέρουν την πολιτική ως διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων και στόχοι αυτής της πολιτικής θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της εργασίας ως βασικού παράγοντα της ατομικής αυτονομίας, η στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων και η εγγύηση των δημόσιων αγαθών, όπως η Παιδεία, η Υγεία και το περιβάλλον».

Μήνυμα νίκης έστειλε από το Ρέθυμνο ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Μήνυμα νίκης από το Ρέθυμνο έστειλε χθες Κυριακή 7 Μαΐου, ο ναύαρχος ε.α., πρώην υπουργός Άμυνας, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον νομό. Ο κ. Αποστολάκης ζήτησε ισχυρή εντολή από το εκλογικό σώμα για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ για το Ρέθυμνο και την Κρήτη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κάλπη και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα φέρει πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε χθες το βράδυ στο Ωδείο Ρεθύμνου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρεθύμνου, Μανόλης Αυγενάκης: «Σήμερα όμως η μέρα γίνεται διπλά σημαντική, γιατί αυτή την παρουσίαση και την κεντρική ομιλία θα την κάνει ο άνθρωπος που με τη ζωή και το έργο του έχει κάνει περήφανους όχι μόνο εμάς τους προοδευτικούς πολίτες, αλλά όλους τους Έλληνες».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Μιλώντας στη “Ν.Κ.” υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος να πάρει την εξουσία. Το απέδειξε και με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και με τα στελέχη που έχει προτείνει ως υποψηφίους. Έχει δουλέψει τα θέματα τα οποία προτείνει για να λυθούν τα προβλήματα του κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εστιάζει στην υποστήριξη της κοινωνίας, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να “πατήσει” στα πόδια του και να λυθούν τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν λόγω τη ανεργίας, της ανασφάλειας και της έλλειψης δημοκρατίας. Αυτό που προτείνει είναι ένα κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Οι άνθρωποι υπάρχουν για να το υλοποιήσουν», υποστήριξε ο κ. Αποστολάκης.

Ο κόσμος ήταν αρκετός, ενώ άπαντες εκφράστηκαν με τα θερμότερα λόγια για το “Συμβόλαιο Αλλαγής” που ανέδειξε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, καλώντας τους στο βήμα. Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ρέθυμνο είναι οι: Θοδωρής Δουλουμπέκης, Βαρβάρα Κιαγιά, Χρυσούλα Μανουσάκη και Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Αποστολάκης κάλεσε ξεχωριστά τον καθένα στο βήμα να λάβει τον λόγο, αφού πρώτα είπε λίγα βιογραφικά στοιχεία για τον καθένα και την καθεμία. Όλοι οι υποψήφιοι απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News