Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Μαραθώνιος Κρήτης (vid)

Κρήτη
Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Μαραθώνιος Κρήτης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 2.500 δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 αθλητών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου, ο 7ος Μαραθώνιος Κρήτης που διοργανώθηκε στα Χανιά.

Η μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού χωρίστηκε σε 4 κατηγορίες, τον μαραθώνιο δρόμο 42.195 μέτρων με αφετηρία την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και τερματισμό το εθνικό στάδιο Χανίων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων αφιερωμένο στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, τον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων αφιερωμένο στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και τον αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη.

Ο μεγάλος νικητής του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης είναι ο Σταύρος Ζαγκανάς, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος με χρόνο 2:37:23. Δεύτερος τερμάτισε ο Μανώλης Σηφάκης, με χρόνο 2:45:47 και τρίτος ο Νεκτάριος Οικονομάκης με 2:47:09, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην κατηγορία των γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Bare Manon με χρόνο 3:18:57, δεύτερη η Ειρήνη Πευκιανάκη με 3:22:13 και τρίτη η Bown Hannah με 3:23:08.

Στον 7ο Μαραθώνιο Κρήτης οι διαδρομές όλων των αγωνισμάτων είχαν διαμορφωθεί τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων, όσο και για τη μεγαλύτερη ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων της περιφέρειας και της πόλης των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News