Σοφία Σακοράφα: Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία της στην Κρήτη

Κρήτη
Σοφία Σακοράφα: Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία της στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, η διήμερη περιοδεία της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη και αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, στην Κρήτη

Με επιτυχία και θερμή ανταπόκριση ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη περιοδεία της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη και Αντιπροέδρου της Βουλής, κ.  Σοφίας Σακοράφα, στην Κρήτη και ειδικότερα σε Ιεράπετρα, Σητεία και Χανιά.

Την Τρίτη 2 Μαΐου, η Σ. Σακοράφα επισκέφθηκε τον πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό "Ανατολή" στην Ιεράπετρα, ένα νέο μοντέλο συνεργατικότητας για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 2000 από αγρότες, της περιοχής, παραγωγούς κηπευτικών, με σκοπό την ισότιμη συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη των συνεταίρων μελών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, μέσω μιας επωφελούς για όλους δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γιώργο Καραλάκη, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους, μαζί και με τους υποψήφιους βουλευτές του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, Καλλιόπη (Καλή) Χριστοδουλοπούλου και Γιάννη Φρυσούλη, αλλά και τον κ. Δημήτρη Γιαννίδη.

Στη συνέχεια περπάτησε στους δρόμους της Ιεράπετρας, συνομιλώντας με κατοίκους της πόλης και διανέμοντας φυλλάδια για το σχέδιο Δήμητρα, για το οποίο τόσος θόρυβος και παραπληροφόρηση γίνεται προεκλογικά.

Επίσης, επισκέφθηκε το περιφερειακό νοσοκομείο της Ιεράπετρας σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της ιστορίας του, καθοριστική για την επιβίωσή του, αφού αποτελεί ένα από τα πιο ευάλωτα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, μιας από τις πιο βάρβαρες, ανάλγητες, μισάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τα προβλήματα με τον γιατρό κ. Γιάννη Πετράκη, που εκτελεί χρέη Διοικητή, μέλη του σωματείου εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Βλασάκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου κύριο Ανδρέα Μαμαντόπουλο, οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά για τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, που θέτουν σε αμφιβολία ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη.

Ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος παρέδωσε στην Αντιπρόεδρο της Βουλής φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα που δίνουν οι Ιεραπετρίτες για την διάσωση του Νοσοκομείου. Η κυρία Σακοράφα υποσχέθηκε πως θα είναι το κόμμα και η συμμαχία αρωγός σε αυτόν τον αγώνα μέσα και έξω από την Βουλή. Υπόμνημα επίσης παρέδωσε και ο Γιώργος Αγγελάκης ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΦΚΑ παράρτημα Ιεράπετρας, για την διάλυση της υπηρεσίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Σ. Σακοράφα πήγε στη Σητεία, όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη, επισκέφθηκε το δημοτικό στάδιο της πόλης, η αποπεράτωση του οποίου είναι σε εκκρεμότητα εδώ και πέντε χρόνια και στη συνέχεια συναντήθηκε κει συνομίλησε στο κέντρο της πόλης με κατοίκους της Σητείας αλλά και με τον κ. Κώστα Γιαννακόπουλο από την Επιτροπή Αγώνα κατά του υβριδικού έργου Αμαρίου (επιτροπή που εκπροσωπεί και εκφράζει ολόκληρη τη Σητεία) του κινήματος του Λασιθίου κατά των ΒΑΠΕ (Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Την Τετάρτη 3 Μαΐου η Σοφία Σακοράφα βρέθηκε στα Χανιά. Το πρωί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και  τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Χανίων, (κ. Γιάννη Παυλάκη, Πρόεδρο και τα μέλη Ηλία Καραπατάκη, Στέφανο Τσοντάκη, Δημήτρη Σκιντζή και Λουκία Καλιγιάννη), συνοδευόμενη από υποψηφίους του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη στα Χανιά, Αθηνά Γιαννουλάκη, Νίκο Τζάρα, Μυρτώ Πασχαλίδη , Γιάννη Πατρελάκη και τη Χανιώτισσα συνυποψήφια στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, Αλεξάνδρα Στέφη-Κασσίμη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της κ. Σακοράφα και των υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του ΜέΡΑ25 με τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, από πλευράς της ΟΕΒΕΝΧ εκτέθηκαν τα προβλήματα των επιχειρήσεων, ενώ από τη μεριά του ΜέΡΑ25 έγινε παρουσίαση των σχεδίων «Δήμητρα» και «Οδυσσέας» για την οικονομική πορεία της χώρας.

Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και εμπόρους, στους δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων.

Τέλος, το απόγευμα της Τετάρτης, η Σοφία Σακοράφα επισκέφθηκε το Εθνικό Στάδιο Χανίων, όπου το 1982 είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αθλούμενους, αθλητές, προπονητές αλλά και μέλη των συλλόγων της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News