Κρήτη

ΒΟΑΚ: Ουρές χιλιομέτρων τις ώρες αιχμής – Ταλαιπωρία και αγανάκτηση για χιλιάδες οδηγούς

Ταλαιπωρία, νεύρα και αγανάκτηση για χιλιάδες οδηγούς έχουν φέρει τα έργα αποκατάστασης του δρόμου

Ουρές χιλιομέτρων εξακολουθούν να σχηματίζονται σε καθημερινή βάση τις ώρες αιχμής στα σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης από το υπουργείο Υποδομών. Σε επίπεδο δυτικής Κρήτης, η παράταση του έργου αποκατάστασης επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο Πέρα Πλατάνι προκαλεί αναπόφευκτη αύξηση της χρονικής απόστασης μεταξύ των προορισμών και ουρές που πλέον τις ώρες αιχμής μοιάζουν ατελείωτες.

Για του λόγου το αληθές, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, χθες στις 10 το πρωί η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε μέχρι τον κόμβο προς Μεγάλα Χωράφια!

Εξάλλου, οι διερχόμενοι οδηγοί αναγκάζονται είτε να ακινητοποιούν τα οχήματά τους, είτε να... κινούνται σημειωτόν για... τουλάχιστον 20 λεπτά. Ας σημειωθεί ότι το φανάρι που έχει τοποθετηθεί συχνά απενεργοποιείται εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ως εκ τούτου, η κίνηση των οχημάτων ρυθμίζεται από υπαλλήλους του εργοταξίου.

Σύμφωνα, πάντως, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, το τμήμα Χανίων του ΒΟΑΚ αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία την ερχόμενη Τετάρτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία διαβεβαίωση, στο τμήμα των Χανίων, στο ύψος της περιοχής Πέρα Πλατάνι, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα πρέπει να δοθούν σε κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα.

Οι λόγοι της καθυστέρησης

Όπως εξήγησε μιλώντας στη “Ν.Κ.” και την “ΚΡΗΤΗ TV” ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, τα έργα «καθυστέρησαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Η δική μας παρέμβαση σαν Περιφέρεια είναι να κάνουμε συνεχώς υπόμνηση προς το υπουργείο και στις υπηρεσίες και στον υπουργό και στη Διεύθυνση Αποκαταστάσεων, για να πάνε πιο γρήγορα και στον κατασκευαστή. Τον πιέζουμε όσο μπορούμε. Από ’κει και πέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερή, «η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι μέσα στην εβδομάδα που θα μπει τελειώνει το έργο, αποκαθίσταται πλήρως ο δρόμος και θα απομακρυνθεί το φανάρι».

Μία ακόμη παρέμβαση

Πάντως, δεκάδες χιλιάδες οδηγοί, επαγγελματίες αυτοκινητιστές και ξένοι επισκέπτες που μετακινούνται από τον ένα νομό στον άλλο έρχονται αντιμέτωποι με τα σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας πάνω στον ΒΟΑΚ. Εξάλλου, σε εκκρεμότητα βρίσκεται μια ακόμη παρέμβαση επί του ΒΟΑΚ, αυτή στο ύψος του Καλαμίου, για την οποία θα απαιτηθούν αντίστοιχοι περιορισμοί στην κυκλοφορία.

«Είναι οι “βαριές” αποκαταστάσεις, οι οποίες είναι μελέτης, κατασκευής και επίβλεψης από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και εδώ και στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, που έχει μπει το άλλο φανάρι αυτή τη στιγμή και αποκαθίσταται η μεγάλη κατάπτωση στα Ληνοπεράματα, που απειλεί να “κόψει” τον δρόμο στα δύο», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Καλογερής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια